Sådan stemte Brønshøj-Husum
Stemmeoptaelling-i-Energicenter-01-47-21.jpg

Stemmeoptælling på Energicenter Voldparken

Optællingen i gang på valgstedet på EnergiCenter Voldparken. Foto: Kaj Bonne
Socialdemokratiet blev det største parti på 4 af de 5 valgsteder i bydelen til valget den 16. november til Københavns Borgerrepræsentation

Kun på Tingbjerg Skole blev Enhedslisten største parti. Resultatet af afstemningen i Brønshøj-Husum fulgte mønsteret fra resten af København med stor tilbagegang for Socialdemokratiet og stor fremgang til Enhedslisten og De Konservative. Alligevel beholder Socialdemokratiet stolen til overborgmesteren, der i hvert fald de næste fire år, hedder Sophie Hæstorp Andersen.

På flere borgmesterstole kommer nye ansigter, og fremgangen til Enhedslisten betyder, at partiet som det eneste får to borgmesterposter.

Det er bemærkelsesværdigt, at børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen fra Socialdemokratiet ikke opnåede genvalg. Han har også beklædt posten som socialborgmester i København og har været medlem af Borgerrepræsentationen siden 2001. Jesper Christensen er født og opvokset i Tingbjerg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top