Husum Bodega med på kommende udstilling
Broenshoej-Husum.-Husum-Bodega.-Husum.-Foto-Thomas-Skou-1-e1637744709697.jpg

Husum Bodega. Foto: Thomas Skou

Københavns Museums kommende udstilling ”Stamsteder - Københavns sidste værtshuse” tager udgangspunkt i fotobog af samme navn om 14 værtshuse. Herunder Husum Bodega på Husumvej ved Føtex

I hele december stiller Københavns Museum i fotoudstillingen “Stamsteder – Københavns sidste værtshuse” skarpt på hovedstadens svindende antal brune bodegaer, som ved nærmere eftersyn er forbløffende forskellige. 

Værtshusene i Brønshøj og Husum er centreret i og omkring Frederikssundsvej, der er den gade i hele København med allerflest værtshuse.  

På udstillingen skriver museet med udgangspunkt i bogen: 

– Vi har en stejl trappe. Men det skal ikke med nogen steder, siger John, der styrer Husums bruneste.  

Husum Bodega er fra 1972. Først var der møbelforretning, men da sønnike arvede forretningen, skulle der drikkes bajere. Dartmaskinen lokker med digitale blink, og Olsen-banden hænger grynet på væggen ikke langt fra et holdfoto af Husum Boldklub. ”Flere fra den årgang kommer jævnligt forbi og drikker bajere, og dem, der ikke stadig gør, de er døde. De tog altid på druk, inden de skulle spille. Det var dengang, man måtte ryge og drikke alle vegne, og nogen tog det lidt for bogstaveligt. Målmanden havde askebæger på stolpen,” fortsætter John i bogen.

Trappen

Men hvad fanden er det med trappen? Elefanten i rummet, og her taler vi ikke om bajeren, fylder trods alt ret meget. 

– Okay, så lad det komme med. Der er to, der er styrtet i døden.., siger John.

– Den ene brækkede halsen med det samme. Han var to meter og ti. Det krævede mange ambulancefolk. Den anden … det ved jeg faktisk ikke..

Der er flere gode historier i udstillingen, der tager gæsten på en billedvandring igennem nogle af de værtshuse i København og på Frederiksberg, som er med i bogen ”Stamsteder – Københavns sidste værtshuse”.

Udstillingen viser Thomas Skous fotografier fra 14 ret forskellige værtshuse fra 14 Københavnske bydele, som er et lille udvalg fra bogen ”Stamsteder – Københavns sidste værtshuse”, der er skrevet af Anders Højberg Kamp og Johannes Jacobsen. Her er tale om steder, hvor historierne og hemmelighederne er lige så mørke som den dunkleste bitter, humøret dugfriskt og festen kan fortsætte til den lyse morgen alle ugens dage. Hvor udsmykningen er en amagerhylde værdig og hvor julepynten ikke bare sådan lige bliver pillet ned.

Husum Bodega. Foto: Thomas Skou

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top