Københavns Kommune sidst i stor idrætsundersøgelse
Bold-COLOURBOX29166488-scaled-e1617870635318.jpg

Fodbold - men idræt er også mange andre ting. Foto: colourbox

Københavns Kommune indtager en sidsteplads i en stor undersøgelse, hvor Danmarks Idrætsforbund (DIF) sammenligner de danske kommuner med hinanden på baggrund af idrætsforeningernes vilkår

Undersøgelsen vurderer og rangerer kommunerne på baggrund af 21 parametre inden for hovedområderne; frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik.

– Undersøgelsen viser det, vi godt ved. At vi er langt bagefter på idrætsfaciliteter. Det er et kæmpe problem. Jeg synes, vi har rykket meget de sidste fire år i samarbejde med DIF og DGI. Nu har regeringen givet os mulighed for at bruge en milliard mere på idrætsfaciliteter i København, så vi skal rykke meget mere de kommende fire år, siger Jonas Bjørn Nielsen, politisk ordfører for Socialdemokratiet i Borgerrepræsentationen og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget. 

1 kommentar om “Københavns Kommune sidst i stor idrætsundersøgelse”

  1. Ane Storm siger:

    Det er trist læsning. Særligt fordi vi ved hvor meget idræt og fællesskab betyder for børns trivsel. Som kommune må vi kunne finde midlerne til at gøre noget ved vores idrætsfaciliteter. På flere måde.
    Først og fremmest er det dejligt, at se hvordan idræt og udeliv ar fået plads til i Helhedsplanen for Tingbjerg. Mere af den slags!

    Måske vi skal turde forandre måden, som vi bruger den fysiske plads på. Vi bygger boliger i højden. Hvorfor kan nogle idrætsfaciliteter ikke også bygges i højden? Eller måske alle vores forskellige typer af tilbud? Så kan vi også samles på tværs af generationer, kulturer og interesser. Det vil betyde, at vi alle kan mærke det store og forskelligartede fællesskab, som København også er.

    Vi skal skabe rum og plads til, at det enkelte menneske kan udfolde sig alene – og sammen med andre. Det giver en følelse af frihed og tryghed. Med plads til forskellighed. Det var måske værd., at kommunens politikere løbende gennemførte drøftelser, som tog udgangspunkt i hvad kan vi gøre for at øge livskvaliteten for Københavnerne…. uden det nødvendigvis skal handle om flere ressourcer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top