Ren sø – lad Gladsaxe betale
IMG_3863-e1631622194788.jpg

Ved Utterslev Mose. Foto: ef

"Der burde årligt sendes en faktura til Gladsaxe for den fortsatte forurening af mosen"

På sit møde i august behandlede Bispebjerg Lokaludvalg en række aktuelle bud på en bedre fremtid, blandt andet indsatsen mod forureningen af Utterslev Mose. Lokaludvalget tilsluttede sig følgende bemærkninger – med en særlig hilsen til Gladsaxe Kommune:

”Københavns Kommune har svært ved at finde penge til oprensning af fæstningskanalen ved Vestvolden.
Den vigtigste årsag til mosens alvorlige forurening er et kloakoverløb fra Gladsaxe kaldet U11, der ved megen nedbør udleder kloakvand i fæstningskanalen. Herfra løber det videre til Utterslev Mose og forurener. Størstedelen af Utterslev Moses alvorlige forurening er fra Gladsaxe, som har hældt spildevand i mosen siden 60erne, og stadig gør det.
Der burde årligt sendes en faktura til Gladsaxe for den fortsatte forurening af mosen. Så ville Gladsaxe hurtigere få etableret de overløbsbassiner, der skal til for at forhindre den fortsatte forurening. Og København kunne få penge til en miljømæssig oprydning efter Gladsaxes synder gennem 60 år.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top