Åbent brev om letbane
Debat_web-e1629811267109.png
Undertegnede ser til min gru at der i budgetaftalen på Københavns Rådhus er afsat penge til udredning af Bus Rapid Transit og letbane på bl.a. Frederikssundsvej

Jeg skriver dette i håb om at borgerne, på den berørte linjeføring vil samle sig massivt om et NEJ til en LETBANE.
Elmasterne til letbanen vil i den grad skæmme bybilledet på hele linieføringen.

Se blot på den letbane som desværre allerede er opført i Aarhus og den som er under opførelse fra Lyngby til Ishøj, byen er et åbent sår, broderet med stålmaster på, hele linjeføringen.

De steder hvor der er tværgående trafik på linjen, vil vi få nye flaskehalse og øget risici for alvorlige ulykker.
Jeg håber at vi kan råbe politikerne op, ønsket er El-busser i ventetiden på at vores bydel også får en METRO.

2 kommentarer om “Åbent brev om letbane”

 1. Ditte Mørck siger:

  Hvordan tænker du at en metro skal betales? Der er snart ikke mere plads at bygge på og vi skal vel ikke miste flere grønne områder?

 2. Lillian Bekker siger:

  Jeg tror, det kan være vanskeligt kun at se tingene ud fra et syn på finansieringen af en Metro til Brønshøj. Der er ingen tvivl om, at en Metro vil koste en del penge, – som de også har gjort andre steder i byen. Vi bebor et område i Brønshøj-Husum med en ret stor befolkningstæthed, og som jeg ser det, vil det være en god “modernisering” af dette område, hvis vores politikere kunne fremtidssikre transporten med en Metro.
  Hvis der anlægges en letbane på Frederikssundsvej, er det min overbevisning, at denne bane vil sætte Frederikssundsvej tilbage til en tid, hvor trafikken var ganske dominerende med hensyn til både støj, fremkommelighed og ikke mindst den gang, var til fare for de mennesker, der havde deres færden der, -på alle måder.
  For en del år siden blev der etableret cykelstier på begge sider af Frederikssundsvej. Der er brugt en del penge på, at gøre Frederikssundsvej mere sikker for cyklister og gående udelukkende af den grund, – at der var hårdt brug for disse tiltag.
  Med en letbane på Frederikssundsvej, vil de tiltag være vanskeligt at opretholde på grund af pladsmangel. Frederikssundsvej er ikke bred nok til at opretholde cykelstier i begge retninger, ordentlig fremkommelighed for biler og udrykningskøretøjer, hensyn til gående og så ovenikøbet få plads til en letbane!
  I Brønshøj-Husum byder Frederikssundsvej på mange forskellige butikker, caféer m.m. og de forretningsdrivende der, er nok afhængige af en vis fremkommelighed. En letbane være et tilbageslag for sikkerheden, fremkommeligheden og kan gøre mulighederne for de forretningsdrivende vanskeligere.
  En anden ting der kan nævnes er, at beboerne langs Frederikssundsvej i forvejen kan ha` nogen vanskelighed med, at kunne komme af med deres bil, da få p-pladser skal dække både beboere og kunder i forretningsgaden. Det kan der være forskellige løsninger på, alt efter hvilken politisk standpunkt man har, og et gæt kunne også være, at beboerne på sidevejene lang Frederikssundsvej nok ville have sig frabedt, at få yderligere parkering der!
  Vi skal snart til kommunevalg. Her må man sætte sit kryds efter sin overbevisning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top