Ambitioner ved skolestart
Debat_web-e1629811267109.png
Efter uger med OL, hvor der er kæmpet om at være verdens bedste inden for sit område er der nu skolestart. Vi konservative har en vision om, at den københavnske folkeskole skal være landets bedste, og at den årgang, der begynder i skole i disse dage, skal blive den dygtigste årgang nogensinde.

Mange af folkeskolerne i København er blevet betydeligt bedre de seneste år. Trivslen bliver bedre, fraværet mindre og karaktererne højere. Der er en god tendens. Vi har fået mange nye dygtige skoleledere, der formår at motivere elever og medarbejdere. Lærerne er de fleste steder meget motiverede, og det er som om, at elever og forældre også i stigende grad gerne vil gøre den københavnske folkeskole til en succes.

Det er vigtigt, at eleverne kan læse, regne og skrive, når de forlader folkeskolen. Det har desværre ikke altid været tilfældet. Det er vigtigt for elevernes selvtillid, selvværd og senere selvforsørgelse, at vi giver den en god uddannelse allerede i folkeskolen. Det skylder vi vore børn.

Vi skal for det første stille klare krav til både elever, forældre og lærere. Det er vigtigt med ambitioner og forventninger, så det gør en forskel at møde op i skole.

Vi skal for det andet have en forventning om, at eleverne møder op – for meget fravær går ud over både de sociale relationer og det faglige niveau.

For det tredje skal Københavns Kommune sikre, at det er uddannede lærere, så vi tilbyder børnene de dygtigste undervisere – både pædagogisk og fagligt.

Ligesom til OL må man øve sig, og øve sig og øve sig igen. Vi tror, at de københavnske børn bliver blandt de bedste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top