Christiansborg afsætter 2,7 mia. kr. til en letbane til Brønshøj ingen rigtig vil have
Debat_web.png
På Christiansborg har samtlige partier indgået en ny aftale om infrastruktur i hele landet, som gælder frem til 2035

Der er afsat i alt 160 mia. kr. til investeringer i veje, kollektiv trafik og cyklisme. For københavnerne er aftalen én stor skuffelse.
For selv om vi udgør 10 pct. af befolkningen, har vi kun ”fået” knap 3 mia. af de afsatte 160. infrastrukturmidler. Af dem er de 2,7 mia. afsat til letbane til Brønshøj, som man har glemt at spørge, om folk fra Brønshøj, Ydre Nørrebro og politikerne på Rådhuset vil have.

Radikale Venstre i København har de sidste mange år ønsket en metro under jorden til Brønshøj og videre til hospitalet i Herlev.

Jeg er med på, vi nok ikke ville have fået en metro til Brønshøj med det samme. Det kan godt være, at letbanen er en god løsning. Men det virker da helt absurd, at Christiansborg bare tromler det igennem.
Derudover bekymrer det mig, at partierne i aftalen styrker motorvejene ind til byen og vejnettet rundt om byen, så der kommer flere biler til København. Det er den helt forkerte vej at gå, vi skal tværtimod have flere biler ud af byen. Men der er intet i aftalen om hverken roadpricing eller en havnetunnel. Det er ikke godt for København eller for københavnerne

1 kommentar om “Christiansborg afsætter 2,7 mia. kr. til en letbane til Brønshøj ingen rigtig vil have”

 1. Mikkel siger:

  Ingen har ønsket letbanen siden 2007, da den først blev skubbet i stedet for metro. De eksisterende var overbudget og sent med dårlig service.

  https://dk.trustpilot.com/review/www.letbanen.dk

  Det tager gaderum, som vi ikke har til rådighed til at give væk, folkene vil ikke have det, de fleste lokale politier vil ikke have det, men fik det alligevel.

  En anden har lyst til, at den stakkels unge bror får brugt tøj?
  Jeg antager, at demografien påvirkede bare ikke er rig nok eller tæller nok til politikerne.

  Kan vi ikke bare vente og få en metro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top