Tingbjerg bliver fattigere
penge-pulje-uddeling--scaled-e1617696588433.jpg

colourbox

Forskellen i indkomst stiger mellem Københavns rigeste og fattigste sogn

I Københavns Kommune er de 2,9 gange så rige i det rigeste sogn som i det fattigste. Her var tallet 2,3 i år 2010. Uligheden stiger dermed.

I Tingbjerg er den gennemsnitlige indkomst pr. person i en husstand 163.057 kr årligt mod det rigeste sogn som er Garnisons Sogn, hvor gennemsnittet er 472.975 kr. Det oplyser Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på baggrund af Danmarks Statistiks registre

I 4 ud af 5 kommuner er forskellen på indkomsterne i det fattigste og det rigeste sogn vokset over det seneste årti.
Forskellen er vokset voldsomt i mange kommuner.

I tre kommuner er der tale om en øget forskel på mere end 40 pct., mens yderligere fem kommuner har oplevet, at forskellen er vokset mere end 25 pct.

– Vi undersøger forskellene i levevilkår på tværs af sogne ved at se på den gennemsnitlige disponible indkomst – altså indkomsten efter skat, renteudgifter og imputeret afkast af egen bolig – korrigeret for stordriftsfordele, så indkomsten kan sammenlignes på tværs af forskelle familietyper. I denne gennemsnitlige indkomst bliver alle familier med bopæl i sognet medregnet – også studerende, offentligt forsørgede og pensionister. Datagrundlag og metode er beskrevet i metodeboksen til sidst i analysen, skriver AE.

Find analysen på ae.dk

1 kommentar om “Tingbjerg bliver fattigere”

  1. L. M. siger:

    Vilje til uddannelse og samfundsbidrag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top