Regeringens udspil vil sende mennesker med lav indkomst ud af København
Debat_web-e1629811267109.png
Få dage inden folketingsvalget i 2019 præsenterede den nuværende regering boligudspillet ’Byer med plads til alle’. Her lød det blandt andet, at ”det bliver sværere og sværere for sosu-assistenten, håndværkeren, politibetjenten og mange andre at få råd til at bo i de største byer”

Men ser man på det parallelsamfundsudspil, som partiet for nylig præsenterede, er regeringspartiet nu på vej til selv at indføre indgreb, som vil presse pædagogmedhjælpere, P-vagter, rengøringsassistenter og andre grupper med en lav indkomst ud af København.

For er beløbet på din lønseddel på mindre end 24.500 kr., bliver det med regeringens udspil markant sværere at få en bolig i en lang række af Københavns almene boligselskaber.

Det gør det, fordi man med en månedsløn vil trække ned i opgørelsen for, hvornår et boligområde vil ende på en negativ-liste over udsatte boligområder, som medfører en række sanktioner.

Det vil boligselskaberne selvfølgelig gerne undgå. Derfor vil Socialdemokratiets udspil få den afledte effekt, at københavnere i lavtlønnede fag og dem, som på grund af en kronisk sygdom, et presset familieliv eller af helt andre årsager har valgt at arbejde på deltid, vil få væsentligt sværere ved at finde en bolig, de kan betale.

Så mens Socialdemokratiet i København forud for efterårets kommunalvalg taler om København som en rummelig storby med plads til alle, hvilket jeg er enig i, så har deres partifæller på Slotsholmen leveret et udspil, der bevirker det stik modsatte.

Det er vi nødt til at få ændret. For i mine øjne er noget af det allerbedste ved København byens mangfoldighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top