Naturfamilier i Tingbjerg
pige-med-mariehoene.jpg

Happy cute girl looking at the ladybug on her shoulder

Foto: Dejan Ristovski.
”Naturfamilier” er kommet til Tingbjerg med ønsket om, at børnefamilier får nemmere ved at bruge den lokale natur

Projektet ’Naturfamilier’ er åbnet i Tingbjerg, så det kan blive nemmere og sjovere for børnefamilier i området at finde ud af, hvordan naturen kan danne rammerne for fantastiske oplevelser. Naturfamilier er til stede i alle landets 98 kommuner.

– ’Naturfamilier’ er et projekt hos Danmarks Naturfredningsforening, i samarbejde med Steno Diabetes Center Copenhagen og støttet af Nordea-fonden. Projektet er med til at skabe opmærksomhed på, hvor nem og dejlig den lokale natur kan være, når man aktivt vælger at bruge den. Det skal hjælpe børnefamilier med at finde tilbage til nærheden, kontakten og kendskabet til naturen, fortæller projektkoordinator Marie Petri fra Steno Diabetes Center.

Børn kommer i dag halvt så meget ud i naturen som deres bedsteforældre. Det viser undersøgelser lavet af Kantar Gallup for Danmarks Naturfredningsforening i 2018. Her skal Naturfamilier-projektet være med til, at det at bruge naturen, bliver en integreret del af børns liv, så de i fremtiden kan passe på den.

Alle kan være med

– Det kræver ikke den store viden om friluftsliv for at kunne invitere andre børnefamilier med ud i naturen. Det er nemt og gratis og kan være noget så småt som at bage et snobrød eller at slå smut i mosen, som både store og små kan deltage i. Det er noget, Naturfamilie-grupperne allerede gør og nyder, fortæller projektleder, Lene Gryning og fortsætter:

– Naturen er bare verdens fedeste legeplads. Til vores Naturfamiliers ture er det tydeligt at se, at børnene virkelig nyder at få lov til at hoppe i vandpytter, se og lære om de sjove dyr i skovbunden eller være med til at bygge et bål sammen med andre børn og familier. Vi håber, at vi med oprettelsen af Naturfamilier i Tingbjerg, også kan være med til at fremelske røde kinder og jord under neglene her.

Naturfamilier skaber lokale netværk, som styres af børnefamilierne selv gennem Facebook-grupper og hjemmesiden naturfamilier.dk. Disse skal være med til at inspirere til, at naturfamilierne kan invitere andre naturfamilier med ud til sjove, afslappende, interessante aktiviteter med garanti for røde kinder.

Naturfamilier i Tingbjerg mødes den første lørdag i hver måned kl. 10-12 i Fælleshaven, Virkefeltet 16. Næste gang er den 5. juni, og alle er velkomne. Det kræver ingen tilmelding.

Yderligere oplysninger på naturfamilier.dk og Fælleshaven i Tingbjergs facebookside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top