Nyt fra Lokalhistorisk Selskab
Segl-BH.jpg
Selskabets segl viser biskop Absalon bag den kirke han byggede i Brønshøj i 1100-tallet.
Lokalhistorisk Selskab har udgivet hæfte nr. 124 i sin spændende serie om den lokale historie

Fire gange om året udsender Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev hæftet ”Nyt fra Lokalhistorien” og har netop udgivet nr. 124, der er på 36 sider. Som sædvanlig indeholder hæftet interessante og spændende beretninger om emner fra bydelens historie.

Den nyeste udgave af hæftet indeholder blandt andet en artikel af Helge Baun Sørensen om datidens sporvogne med en farvelagt tegning af linje 5 på Brønshøj Torv en vinterdag i 1939 samt et postkort 1902, hvor en sporvogn kører op ad bakken mod Brønshøj Torv, inden den drejer ind i den sporvognssløjfe, der var blevet anlagt i forhaven til Rytterskolen.

Helge Baun Sørensen skriver også om murermester Frits Amad-Petersen, der døde i 1948 og blev betegnet som en sand byggematador i bydelen. Han stod bag mange byggerier i både Brønshøj og Husum og byggede blandt andet den første høje bebyggelse i Brønshøj på Frederikssundsvej 148 – og bygningen står endnu, tæt på Kirstens Konditori.

Lokalhistorisk Selskab har p.t. 185 medlemmer, men en del af selskabets sædvanlige aktiviteter og tilbud er sat på corona-pause. Det gælder også Lokalhistorisk Arkiv, der befinder sig i Kulturhuset Pilegården.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top