Husum Torv som et grønt og trygt byrum
Debat_web.png
Forår og farver i naturen skaber glæde for langt de fleste af os. Uanset om det er midt i byen eller ude i det ganske danske land. Det betyder også, at der i Københavns Borgerrepræsentation er en bred og fælles forståelse af at København skal være en by med plads til grønne områder – og med en intention om, at alle Københavnere skal kunne se et træ fra deres bopæl

Med det seneste udspil omkring ”grønne byrum” er Venstre i København godt i gang med at konkretisere idéer og muligheder. Det skal nemlig ikke kun handle om Tivoli og de store flotte parker og anlæg. Det skal også handle om de steder, som turister og gæster ikke ser. Oplægget omkring et stort fælles idrætsområde i Nordhavn vidner om ambitioner og nytænkning. Herligt, at der er plads og mod til at have visioner.

Og skal vi så ikke også kigge på de bydele, hvor der er allerede eksisterende byrum – som bare ikke er helt så grønne? De områder, hvor vi som københavnere færdes til daglig. Der er så mange fine muligheder, som kunne gøres grønne til glæde for vores hverdag. Indtryk, som samtidig gerne skal være med til at øge trygheden, når vi i vores mange byrum.

Kig på Husum Torv! Et lokalt trafikalt knudepunkt, som mest af alt domineres af asfalt og busser. Kunne vi ikke skabe en dialog om hvordan vi kunne gøre det til et grønt og trygt byrum? Et sted, hvor der var plads til at følge naturens gang – og hvor vi havde lyst til at være. Var vi rigtig modige, så ville Københavns Kommune måske ovenikøbet være med til at skabe et nyt grønt byrum, hvor der også kunne være plads til biodiversitet?

Hjælp gerne med de gode idéer – så må vi i fællesskab prøve at råbe kommunen op!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top