Sådan finder du den rigtige størrelse til din varmepumpe
bha.dk-www.greenmatch.dk-04-01-2021.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Varmepumper er en gave fra himlen, når det kommer til at skære ned på udgifter til forbrug og sikre en effektiv distribuering af varme i rum og radiator.

Hvad end vi taler varmepumper, der er luft-til-luft, luft-til-vand og/eller jordvarme, kan du trække på naturen omkring dit hus i forstaden og få effektiv opvarmning, der mindsker din afhængighed af varme fra forsyning.

Match pumpens effekt med arealet
Nu kan der godt tilføjes en lille asterisk efter påstanden om besparelser, for størrelsen på din varmepumpe har kolossal betydning for, om og hvad du sparer i sidste ende. Du behøver ikke være fysiker for at regne ud, at en stor varmepumpe skal du bruge til store rum/hjem, mens du til færre kvadratmeter kan klare dig med en mindre model. Men det er mere kompliceret.
Matematisk kan en let formel stilles op for, hvad varmepumpens effekt skal være: Boligens størrelse i kvm gange dit energiforbrug i kW pr. kvm, hvilket giver varmepumpens effekt i kW.

Hvad sker der, hvis størrelsen er forkert?
Rent teknisk bør du dog her være opmærksom på, at når du ikke skal vælge for stor en pumpe, er det fordi, at en stor pumpe vil starte og stoppe sig selv alt for ofte, hvis den får for lille et rum at opvarme – virkningsgraden bliver dårlig, og du taber penge. Omvendt opstår der ved for små varmepumper det problem, at dine varmeomkostninger stiger, fordi du er nødsaget til at supplere varmepumpen med store mængder tilskudsenergi for at få den ønskede varme.

Hvor god er hjemmets varmeisolering?
Udover blot at skele til pumpens størrelse, er det også værd at vide, hvor godt isoleret dit hjem egentlig er – hvilket gælder helt generelt, når det kommer til at spare penge på varmen.
Vil du have stabil adgang til opvarmning af hjemmet, så skel til varmepumper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top