Sprogundervisningen bliver mere målrettet – ikke forringet
Debat_web.png
Enhedslistens Gyda Heding beskylder i Brønshøj-Husum Avis endnu en gang Socialdemokratiet, De Konservative og Venstre på Københavns Rådhus for at forringe sprogundervisningen i København. Og jeg bliver derfor på samme måde nødt til at gentage, at Gyda Hedings påstande ikke passer.   For hvad angår den store gruppe af dem, der modtager undervisning, er der […]

Enhedslistens Gyda Heding beskylder i Brønshøj-Husum Avis endnu en gang Socialdemokratiet, De Konservative og Venstre på Københavns Rådhus for at forringe sprogundervisningen i København.

Og jeg bliver derfor på samme måde nødt til at gentage, at Gyda Hedings påstande ikke passer.  

For hvad angår den store gruppe af dem, der modtager undervisning, er der tale om, at 2/3 udgøres af ressourcestærke borgere fra EU-lande som Italien, Rumænien, Sverige og Storbritannien, og her giver det fin mening at tilbyde dem en ny form for danskundervisning. 

Der er ikke tale om akademikere, som Gyda Heding skriver, men om dagpengemodtagere med arbejdserfaring fra blandt andet rengørings- og restaurantionsfaget. Og med Jobdansk får de undervisning med et stærkere, direkte jobfokus kombineret med danskundervisning og virksomhedsforløb.

Samtidig besluttede vi i Borgerrepræsentationen, at de svageste udenlandske borgere fortsat skal have en formel danskuddannelse, ligesom Beskæftigelses- og Integrationsudvalget af samme grund har besluttet at fastholde den fremskudte danskuddannelse i Urbanplanen.

Jobdansk er derfor en bevidst målretning af danskundervisningen, hvor vi har endnu større fokus på jobsøgning. Det er ikke en forringelse for de svageste, udenlandske borgere – dem bliver der naturligvis stadig taget hånd om.

1 kommentar om “Sprogundervisningen bliver mere målrettet – ikke forringet”

  1. Ditte Mørck siger:

    Gyda har fuldstændig ret i sin kritik af Jobdansk! Der skæres 7 mio af den almindelige danskuddannelse og de ledige ‘tilbydes’ i stedet et forløb, som igen endnu kender indholdet af og som i hvertfald ikke er kompetencegivende, i form af afgang til uddannelse i Danmark.
    Lige nu ser vi en enorm ledighed inden for hotel og restaurationsområdet, som typisk har mange ansatte fra især Østeuropa. Samfundsmæssigt ville det give enorm mening at få flyttet disse mennesker over i feks SOSU-området, hvor der er masser af ledige jobs. Ved at fjerne muligheden for rigtig sprogskole afskæres de dog muligheden for at kunne søge ind på uddannelserne! Hvordan giver det mening?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top