Brændeovne i Brøndhøj skaber utryghed
Debat_web.png
• Og et gratis tilbud til landets politikere, hvordan man laver ”billig” miljøforbedring. Ifølge Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE) og Miljøstyrelsen har vi i Danmark omkring 700.000 brændeovne og pejseindsatser. Partikeludledningen fra brændeovne vurderes at være skyld i 550 for tidlige dødsfald pr. år. Derudover er brændeovne i Danmark og især i hovedstadsområdet […]

• Og et gratis tilbud til landets politikere, hvordan man laver ”billig” miljøforbedring.

Ifølge Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE) og Miljøstyrelsen har vi i Danmark omkring 700.000 brændeovne og pejseindsatser. Partikeludledningen fra brændeovne vurderes at være skyld i 550 for tidlige dødsfald pr. år.
Derudover er brændeovne i Danmark og især i hovedstadsområdet skyld i blodpropper i hjerte og hjernen, lungesygdomme som lungebetændelse og bronkitis hos børn, voksen og ældre.
Partikelforureningen i hovedstadsområdet er meget høj pga. brændeovne.
Så hvis vi alle i Danmark slukkede ilden i 1,5 år har vi reddet lige så mange dødsfald som corona-epidemien har medført. Og det er faktisk en nærmest gratis måde at redde menneske liv på. Man skønner det koster mellem 7 og 41 kr. pr. optændingstime for samfundet pga. følgevirkninger af forureningen.
Så husk næste gang du tænder for hyggen, så er det ikke hyggeligt for dem der bliver syge omkring dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top