Vi kan og skal gøre mere for de udsatte og sårbare
Debat_web.png
Alt for mange unge trives ikke. Det kan være barnet, som kæmper med ADHD og ikke kan få skoledagen til at hænge sammen. Den unge pige, som skærer i sig selv, fordi livet gør for ondt. Eller den unge mand, som finder fællesskaber på gaden, med stofmisbrug og kriminalitet, i stedet for på skolebænken.

Vi oplever, at flere børn og unge decideret mistrives – ikke blot hos os i Brønshøj-Husum, men over hele landet. Det er et samfundsproblem, som vi skal have gjort noget ved.

Det er vigtigt, at vi griber ind så tidligt som muligt i børnenes og de unges liv, da vi ser, at problemerne kun vokser sig større med tiden. Vi skal turde investere i mennesker.

Heldigvis tager Folketingets socialordførere nu et vigtigt skridt med 10 nye initiativer for ca. 120 mio. kr. Blandt andet afsætter vi penge til et såkaldt ’mestringsprogram’, så børn med opmærksomhedsforstyrrelser, såsom ADHD, lærer at håndtere deres hverdag.

Vi vil fastholde flere med handicap på ungdomsuddannelserne. Og vi afsætter penge til unge med selvskade og spiseforstyrrelser samt udbredelse af misbrugsbehandling til de 15-25-årige.

Vi har også fokus på de anbragte børn, som har fået en ufattelig svær start på livet. Her skal bl.a. være bedre match mellem barn og anbringelsessted samt forebyggelse af magtanvendelse. Alt sammen initiativer, vi i kommunerne nu skal føre ud i livet.

Vores socialpolitik skal være målrettet og gøre en reel forskel. De 120 mio. kr. er udmøntning for 2021.
I alt er der afsat ca. 500 mio. kr. på finansloven. Vi håber, at flere – især børn og unge – vil få den nødvendige hjælp.

For i dag har alt for mange ondt i livet, og det kan og skal vi gøre bedre.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top