Utterslev Moses langsomme død
Debat_web.png
Alarmklokkerne bør ringe

Af Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti

Det burde vække bekymring, at der bliver udledt spildevand direkte ud i Utterslev Mose. Faktisk bør det få alarmklokkerne til at ringe. Kloakvand og hvad ellers folk nu skyller ud, ender i Utterslev Mose, selvom det burde ende et helt andet sted. Det har konsekvenser for dyrene og det generer borgerne med en fæl stank.
Ikke nok med at det går ud over naturen og dyrene, så ødelægger det også et naturskønt område for borgerne. Når man går tur ved søen, er det rigtigt dejligt, men når der bliver skyllet masser af kloakvand og kemikalier ud i vandet, gavner det mildest talt ikke oplevelsen.
Det gør, at mosen bliver belastet og dermed at den med tiden helt dør. Vi har set igennem en del af årene, hvordan Uterslev Mose har kæmpet med at fiskene før på grund af sygdom . Grundet udledningen af kloakvand og kemikalier er Gladsaxe og Københavns kommune altså ved at skrive Utterslev Moses dødsdom.
Løsningen ligger lige for. Det eneste rigtige at gøre er at stoppe med at pumpe spildevand ud i mosen, og i stedet sende vandet til et renseanlæg, så det kan blive genbrugt. På den måde kan vi stoppe Utterslev Moses langsomme død, redde dyrene og sørge for et naturskønt område for borgerne.

2 kommentarer om “Utterslev Moses langsomme død”

  1. Finn Jørgensen siger:

    Men hvem andre end politikkerne kan dybest set sætte en stopper for udledningen af kloakvand i mosen? Det her har stået på i årtier og været diskuteret næsten lige så længe. Der skal handling til og ikke flere ord.

  2. Jakob Engbæk siger:

    Ja, men hvem skal betale? Det mangler i det indlæg.
    DF har kendt til dette temmeligt længe DF var fx med til det store møde om udviklingsplan for Utterslevmose. Den gang ville de alt muligt, bare det var gratis og ingen kunne blive fornærmede.
    Da Gladsaxe nu har lovet af bygge et forsinkelsesbassin, så er det ydeligere en gratis omgang. Det der rykker er jo faktisk EU regler for vandmiljø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top