Musik i advendtstiden
Noder.jpg
Adventstiden er i kirken en ventetid, hvor man venter på julen og fødslen af Jesus.

Mange komponister har gennem tiden komponeret netop til denne forventnings- og eftertænksomhedens tid, og torsdag den 3. december, kl. 17 er der ved en fyraftenskoncert i Brønshøj Kirke mulighed for at høre, hvordan Johann Sebastian Bach fortolker netop denne tid.

Organist Bente Kiil Toftegaard spiller nogle af Bach store orgelkoraler over salmerne, der knytter sig til adventstiden bl.a. ”Zions vægter hæver røsten”, ”Fryd dig du Kristi brud” og ”Kom, hedningers Frelsermand”. Musikken er både indadvendt og kontrastfyldt. Adventstiden er fra gammel tid en bods-tid, hvor teksterne til søndagens gudstjenester er både alvorlige og dramatiske – i stor kontrast til al julefejringen som også foregår hele december.

Når Bach kombinerer sine store harmoniske udtryk med både drama og inderlighed, opstår der dyb musik, som bringer publikum et andet sted hen til en stille stund i Brønshøj Kirke. Som inspiration fra 1. søndag i advent med fest og glæde spiller Bente Kiil Toftegaard også Bach Præludium og Fuga i G-dur, som er sprudlende og udadvendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top