Populære billedaftener
Lokalhistorisk-01-44-20.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev holdt billedaften med formanden Bo Öhrstrôm (tv) og næstformand Helge Baun Sørensen. Foto: Kaj Bonne
Tre eller fire om året holder Lokalhistorisk Selskab velbesøgte billedaftener. I sidste uge handlede det om sjældne billeder fra Brønshøj

Der var udsolgt i salen i Kulturhuset Pilegården, da Bo Öhrström og Helge Baun Sørensen fra Lokalhistorisk Selskab viste gamle billeder og fortalte om Brønshøj i svundne tider – ofte ledsaget af personlige kommentarer fra tilhørerne.
– Jeg tror, at vores billedaftener glæder mange, ikke mindst i denne tid, og vi er parate med endnu en billedaften i januar, fortæller Helge Baun Sørensen, der også er forfatteren til Husumbogen og Brønshøjbogen.

Mens de fleste billedaftener er åbne for alle, afholder Lokalhistorisk Selskab også møder, der er forbeholdt medlemmerne, således næste gang den 11. november, kl. 12, hvor et af dagens emner er Husum gamle landsby med små stråtækte huse og store gårde – og det gamle gadekær.

Et af billederne fra sidste uges billedaften er taget i maj 1945 på Krabbeholmsvej ved Brønshøj Bibliotek. Sandsynligvis ses frihedskæmpere i gang med at tilbageholde en mand, der har samarbejdet med den tyske besættelsesmagt. Hvis nogen af læserne kan bidrage med oplysninger om episoden, bedes man skrive til info.lhsbhu@gmail.com.

FAKTA
Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev:
www.lokalhistorie-bhu.dk/

Helge Baun Sørensen i salen i Kulturhuset Pilegården med billedet fra maj 1945. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top