En anden slags motionsdag
Husum-Skole-02-42-20.jpg

Fuld fart på en anderledes motionsdag på Husum Skole. Foto: Kaj Bonne

Foto: Kaj Bonne
Skolernes Motionsdag har i mange år været startskuddet til den længe ventede efterårsferie. I år er den, som så meget andet, noget anderledes

Som så meget andet er motionsdagen aflyst i år. I hvert fald som en kollektiv begivenhed i Københavns Kommune.
Børne- og Ungdomsforvaltningen har truffet beslutningen på baggrund af de nyeste retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, som har opfordret til at aflyse arrangementer, der primært har et socialt formål.

I København er der tradition for, at motionsdagen i høj grad afholdes i parker og andre offentlige rum, hvor elever fra flere skoler blandes. Det er ikke hensigtsmæssigt i år, ligesom det ikke er hensigtsmæssigt, hvis man på de enkelte skoler blander årgange og børnegrupper, der ikke er sammen i det daglige.

Motion i årgange

På Korsager Skole har man valgt en model hvor der holdes motionsdag årgangsvis for at holde smitterisikoen nede fortæller skoleleder Peter Aksten.
– Vi holder motionsdag på vores egen måde og eleverne er opdelt årgangsvis sådan som de også er i hverdagens undervisning. Men de skal gå og ikke løbe på grund af udåndingsluften, siger han.

Det samme sker på Husum Skole, hvor det er op til de enkelte årgangsteams hvordan motionsdagen skal markeres, fortæller leder af fritidsinstitutionen, Thomas Steffin.
– I første omgang var udmeldingen fra vores skoleleder, at der ikke er motionsdag. Den er jo aflyst ovenfra. Men de fleste årgange markerer det på den ene eller anden måde ved at nogle laver noget som minder om motionsdag i idrætstimerne. 2. årgang tager på en tur til en stor legeplads og 0. årgang skal lave noget i klasserne. Udskolingen har primært almindelig skoledag men kommer også i kontakt med sundhed og motionsdagen på dagen, fortæller han.

På Korsager Skole har man erfaring med at lave samarbejde med lokale sportsklubber til motionsdagen. Det har været svært i år. i år på grund af corona
– Men der en klasse som skal spille håndbold og en årgang som skal lave nogle samarbejdsorienterede øvelser, fortæller Peter Aksten 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top