Det sker i kirken uge 44
Tingbjerg-Kirke-13-44-15.jpg

Træer ved Tingbjerg Kirke. Foto: Kaj Bonne

Tingbjerg kirke. Foto: Kaj Bonne
Ugens arrangementer og Gudstjenester i lokalområdet

Foredrag om en værdig afsked
Bellahøj Kirkes fredagscafé den 30. oktober, kl. 14 får besøg af Kirsten Søndergaard, der er direktør i Landsforeningen Liv&Død. Hun vil i sit oplæg komme ind på overvejelser omkring hvordan ens begravelse kan holdes, og hvordan man giver sine ønsker til begravelsen videre. Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig organisation, hvis formål er at virke for en værdig afsked med livet og arbejder bl.a. for at hjælpe mennesker med at få deres sidste vilje opfyldt, at nedbryde tabuet omkring døden samt at informere om forhold i forbindelse med død og begravelse
Det er gratis at deltage i foredraget. Tilmelding til fredagscaféen på www.bellahoejkirke.dk.

Bellahøj Kirke markerer Allehelgen
Allehelgen markeres ved højmessen søndag den 1. november, kl. 10.30 i Bellahøj Kirke, hvor man sammen mindes dem, præsterne fra Bellahøj-Utterslev sogn har bisat eller begravet siden sidste år. Præsterne læser deres navne op og tænder lys for dem. Der er således lagt op til en stund med vægt på minderne om dem, der gik bort. Efter gudstjenesten serverer kirken en gratis frokost for inviterede, for øvrige koster den 30 kr. Tilmelding til frokosten på www.bellahoejkirke.dk.

Andagt ved kirkegårdene
Ved Brønshøj Kirkegård afholdes der en Allehelgens-andagt i Brønshøj Kirke kl. 16, mens andagten på Bispebjerg Kirkegård finder sted i Grundtvigs Kirke kl. 15 i form af en musikgudstjeneste, hvor der også vil være mulighed for at tænde lys.
 
Sange om sorg
Bellahøj Kirke inviterer indenfor til intimkoncert om sorgens væsen gennem musik og små refleksioner torsdag den 5. november, kl. 19. Therese Fabricius vil med humor og ærlighed dele gavmildt ud fra et sted midt i sorgen, ved at lade hjertet kæmpe, sorgens fugl synge og en dør stå på klem til håbet. Sange om Sorg er en personlig fortælling med sange fra datter til far som aldrig blev sunget mens tid var.
Medvirkende er Therese Fabricius og Martin Seier. Der er fri entré til koncerten, men det er nødvendigt at tilmelde sig på www.bellahoejkirke.dk.

Onsdagstræf om Passionsspillet
Husum Kirke inviterer til Onsdagstræf den 4. november, kl. 13-15, hvor Valborg Kofoed-Enevoldsen fortæller om to rejser med samme destination, blot med 30 års interval; i 1960 og 1990 til Passionsspillet i Oberammergau i Sydtyskland, kombineret med ture til Østrig og Tyrol.
I Husum Kirke er der træf på udvalgte onsdage, her mødes man om den gode samtale og det vedkommende foredrag. Det er gratis og uden tilmelding.

Samtalegruppe om sorg
Onsdag den 11. november, kl. 13-15 starter en ny samtalegruppe i Husum Kirke om sorg og tab ved blandt andet død, skilsmisse eller demens. Gruppen mødes hver anden onsdag, kl. 13-15 i alt 10 gange. Et forløb i gruppen begynder med en indledende samtale med én af gruppens ledere. 
For yderligere information eller aftale om en indledende samtale henvises til psykoterapeut Annalise Christensen tlf: 21 66 37 64 eller til sognepræst ved Husum Kirke, Bettina Birk Jensen tlf: 30353597

Samtalecafé om den døde krop
Der afholdes samtalecafé i Husumvold Kirke tirsdag den 3. november, kl. 19 om den døde krop fra tre forskellige perspektiver. Hvad sker der med den døde krop, når man er henholdsvis kristen, muslim eller humanist? I denne samtalecafé fortæller tre personer med tre forskellige tro og livsanskuelser, om deres personlige oplevelser med den døende krop og hvad den døde krop kan og hvad den døde kan efter begravelsen eller bisættelsen.  Antropolog og billedkunstner Britt Boesen leder deltagerne trygt igennem beretningerne om den døde krops mange evner.
Tilmelding på www.husumvoldkirke.dk. eller til kirkekontoret på tlf. 3860 9040.

Gudstjenester uge 44:
Bellahøj Kirke
Frederikssundsvej 125
Søndag 1/11, kl. 10.30:
Allehelgensgudstjeneste
v/ alle præster

Brønshøj Kirke
Brønshøj Kirkevej 8
Søndag 1/11, kl. 10:
Højmesse Allehelgen
v/ Iben Palle Hansen

Husum Kirke
Korsager Allé 14
Tirsdag 3/11, kl. 19:
Allehelgen
mindegudstjeneste
v/ alle præster

Husumvold Kirke
Gadelandet 25
Søndag 1/11, kl. 10:
Højmesse v/ Lise Mortensen
Søndag 1/11, kl. 16 og 19: Mindegudstjenester

Tingbjerg Kirke
Langhusvej 1
Søndag 1/11, kl. 10.30: Cafégudstjeneste
v/ Mette Basbøll

Mørkhøj Kirke
Mørkhøjvej 177
Søndag 1/11, kl. 10.30: Højmesse
v/ Katrine Blinkenberg
Søndag 1/11, kl. 16:
Allehelgen gudstjeneste
v/ Katrine Blinkenberg

Sankt Antoni Kirke
(Katolsk)
Frederikssundsvej 225
Søndag 1/11, kl. 11:
Højmesse
Søndag 1/11, kl. 18:
Højmesse på polsk

Haraldskirken
Høje Gladsaxe Torv 3
Søndag 1/11, kl. 10:
Højmesse
v/Morten Miland Samuelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top