3 ting du skal overveje, når du vælger a-kasse
bha.dk-akasse-billig.dk-27-08-2020.jpg
SPONSORERET INDHOLD: De fleste danskere på arbejdsmarkedet er medlem af en a-kasse. Det er en vigtig forsikring, hvis du bliver arbejdsløs og har svært ved at finde et nyt job med det samme. Her sørger a-kassen for, at du modtager dagpenge, så du stadig kan betale dine regninger og opretholde din livskvalitet.

Hvis du ikke er medlem af en a-kasse endnu, bør du derfor overveje at tilmelde dig. Det kan dog være svært at vide hvilken a-kasse, du skal blive medlem af, da der findes mange forskellige. Her får du derfor 3 ting, du bør overveje, før du vælger a-kasse.

1. Kontingentet
Kontingentet af din kommende a-kasse kan have stor betydning for dit valg. Du kan sagtens finde en billig a-kasse, hvilket kan være en fordel, hvis du udelukkende er interesseret i rettigheden til dagpengene og ingen yderligere hjælp. Der findes også dyrere a-kasser, som kan være interessante, hvis de specialiserer sig i netop dit arbejdsområde, da det betyder, at de kan tilbyde kvalitetshjælp, hvis du skal køre en sag eller lignende. Prisen afhænger af dine præferencer, der findes forskellige prislejer, så du bør vurdere, hvad der betyder mest for dig.

2. Fagforeningen
Mange a-kasser kan udvides med en fagforening, som kan være til stor hjælp, når det kommer til din arbejdssituation. De kan blandt andet tilbyde kurser, advokathjælp og meget andet i forhold til dit arbejde. Du bør derfor overveje, om det er noget, du ønsker at have med til din a-kasse, eller om du kan nøjedes med a-kassen alene.

3. Politikken
Mange a-kasser har et politisk standpunkt. Hvis du selv er politisk, kan det være noget, som spiller ind i din beslutning. Her bør du undersøge holdningen hos de forskellige a-kasser, så du har mulighed for at finde en, som matcher dine egne politiske overbevisninger, hvis det betyder noget for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top