Byg spejderhuset på Bellahøjmarken og red et grønt område i Brønshøj
Bygning af et spejderhus på Vandtårnspladsen giver både økonomiske og miljømæssige udfordringer, som Lars Nørgaard Andersen præcist peger på (Debat BHA 17/6).

Af Søren Cloos, Næsbyholmvej 45, Brønshøj

Bygning af et spejderhus på Vandtårnspladsen giver både økonomiske og miljømæssige udfordringer, som Lars Nørgaard Andersen præcist peger på (Debat BHA 17/6). Planerne indbefatter både et Spejderhus med indkørsel, parkeringsplads og læringscirkel, hvilket er en meget voldsom ændring af arealet og indbefatter også fældning af 90årige gamle træer med reducering af biodiversiteten som konsekvens.

Det strider mod den erklærede træpolitik i København og er ikke den vej byens borgere ønsker at fremme. Træerne er plantet ved opførelsen af det fredende vandtårn og i cirkel harmoni med tårnets udformning. Spejderhuset reducerer desuden muligheden for at bruge arealet til at understøtte de ønskede kulturelle aktiviteter, der netop arbejdes for bl.a. gennem Foreningen Brønshøj Vandtårn fx permanent foyerløsning.

En alternativ placering er dukket op på den nu affredede Bellahøjmarken. Spejderhuset vil her indgå langt mere naturligt i terrænet og Bellahøjspejdernes aktiviteter vil have klart bedre udfoldelsesmuligheder fremfor på Vandtårnsgrunden bl.a. aktiviteter som friluftsliv, bål, lejrfællesskab m.v.

John Steen Johansen giver i sit læserbrev i BHA (24/6) en god beskrivelse af, hvordan bæredygtige og grønne løsninger kunne være en mulighed på Bellahøjmarken. Dette vil Spejderhuset og dets aktiviteter være ideelt til at underbygge – og så kan det nok også gøres uden indkørsel og parkeringsplads til ½ mill. En bedre løsning som vil glæde mange.

1 kommentar om “Byg spejderhuset på Bellahøjmarken og red et grønt område i Brønshøj”

  1. Jens Peter Fisker siger:

    Vandtårnets naboer skyr ingen midler for at presse spejderne væk fra deres parcelhuskvarter.
    Først var det synd for deres hunde, at de skal gå 50 meter længere væk for at besørge; så var det synd for deres asfalt som spejderne ikke fik lov at bruge – med den konsekvens at der skal anlægges en ny vej; og nu er det synd for træerne fordi de står i en cirkel, og synd for brønshøjbeboernes kulturelle udfoldelsesmuligheder.
    Vorherre bevares – løft dog blikket opad og byd spejderne velkommen med deres bidrag til de unge brønshøjboeres fritids- og kulturliv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top