Affald samlet ind i Husum Bypark
Skod-COLOURBOX17590736.jpg

A long cigarette butt thrown at the curb; seen at ground level. The cigerette is lying in some sand together with some dried stems of weed.

Det er ikke alle, der tilsyneladende ved, at cigaretskodder skal i en affaldsbeholder. Foto: colourbox
Lokale borgere var gået sammen om en fælles sag, på tværs af bydele og skralde-grupper, nemlig at fjerne skrald fra gader og stræder, og Brønshøj- Husum var ingen undtagelse. Lørdag morgen i forrige uge samledes en lille flok i Husum Bypark, for at bruge et par timer på at samle affald.

Initiativet i Husum Bypark var kommet i stand på foranledning af Sarah Jeanett Dahlkild, en lokal borger, som i et opslag på Facebook havde foreslået at gøre samme indsats i Husum for at få ryddet op.

Omkring 12 personer, børn og voksne, brugte den solrige morgen sammen, og de fik en hel del i nettet. Foruden emballage, plastikflasker og chipsposer, var der også mange cigaretskodder.

– Det er tankeløst bare at smide sine cigaretskodder på jorden, siger Kirsten Paavel, en af de frivillige indsamlere. – Skodderne er mange årtier om at blive omsat. Man bør tage sine skodder med sig eller smide dem i en affaldsspand tilføjer Kirsten Paavel, der selv er ryger.

I løbet af formiddagen gjorde også butiksejere deres for, at bakke op om initiativet. Således kom Husum Kebab med cola til indsamlerne, mens Kafeiin kom med kaffe og smoothies til skraldejægerne.

Initiativtageren til dagens indsamling, Sarah, håber at kunne fortsætte med andre steder i Husum.

– Jeg laver en samlet oversigt over skraldegåture for det næste halve år og deler det på facebook i relevante grupper. Jeg håber på den måde at kunne nå så mange som muligt, der også har interesse i en renere bydel, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top