Færre cykler meldes stjålet
cykel-COLOURBOX9765005.jpg

a bicycle was taken firmly to prevent the theft on a pole. bicycle lock against theft lock

Brug en godkendt cykellås. Ellers er det for nemt for tyvene – og forsikringen dækker ikke. Foto: colourbox
Antallet af cykler, der meldes stjålet, er faldet med 42 pct. på ti år og har nået et rekordlavt niveau. Der meldes om færre stjålne cykler i alle Danmarks landsdele, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Antallet af cykler, der meldes stjålet, er faldet med 42 pct. på ti år og har nået et rekordlavt niveau. Der meldes om færre stjålne cykler i alle Danmarks landsdele, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

– Faldet i cykeltyverier er en del af en større tendens, hvor der generelt anmeldes færre ejendomsforbrydelser såsom indbrud og tyverier i Danmark, forklarer fuldmægtig i Danmarks Statistik Isabell Bang Christensen. – Samtidig ser vi fald i andelen af en samlet ungdomsårgang, som ved 18-års alderen har fået en dom for ejendomsforbrydelser, hvilket er den mest udbredte kriminalitetsform blandt kriminelle unge. Disse trends indikerer, at en betragtelig del af faldet i cykeltyverier er reelt og ikke blot skyldes, at folk i mindre grad anmelder cykeltyverier til politiet, om end der altid vil være et mørketal, tilføjer hun.

Sidste år blev der anmeldt 46.212 cykeltyverier, hvoraf omkring 18.000 fandt sted i Københavns Kommune. For hele landet blev der rejst sigtelse i 584 af sagerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top