Det nye Tingbjerg vises frem
Tingbjerg-10-10-20.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Kaj Bonne
I sidste uge åbnede en ny udstilling på Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus om planerne for de næste byggeprojekter i Tingbjerg

Udstillingen fortæller med plancher, hvad der er planlagt af ændringer i Tingbjerg i fremtiden med blandt andet nedrivning og byggeri af private boliger og et plejehjem. Ændringerne i området er allerede kommet i gang omkring det tidligere Lilletorv, der nu har skiftet navn til Bytorvet med private boliger, butikker og et forsamlingshus til boligselskabet SAB. På udstillingen orienteres også om den såkaldte ”Bystævneforbindelse”, som er en planlagt vejforbindelse mellem Bystævnet over Vestvolden og Fæstningskanalen til Ruten i Tingbjerg – en forbindelse som eventuelt også kan anvendes til en letbane.

Næste trin er efter planen en omdannelse af Store Torv på Ruten med nedrivning af butiksbygninger samt byggeri af boliger, plejehjem og nye lokaler til butikker. Endvidere er det planen at bygge 10 permanente prøveboliger som havehuse på et område nord for Tingbjerg Skole. Først skal der dog udarbejdes en lokalplan for den samlede udvikling og byfornyelse i Tingbjerg.

Udstillingen kan ses i Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus frem til midten af marts, hvorefter den flyttes til Showroomet for Byudviklingen på Ruten.

Store Torv nye private boliger
118 lejligheder
Nye butikker i
stueetagen
Nedrivning 2020
Byggestart 2020
Indflytning 2022
Det nye plejehjem i Ruten
120 plejeboliger
Arbejdsplads for 129 ansatte
Stueetage med bl.a. café og produktionskøkken
Tagetage med aktivitetslokaler
Dagligvarebutik
Byggestart 2021
Indflytning 2023

Se flere af Kaj Bonnes fotos på kajbonne.myportfolio.com/bronshoj-husum-avis

Foto: Kaj Bonne

Mange interesserede deltog i åbningen af udstillingen i og om Tingbjerg. Foto: Kaj Bonne

1 kommentar om “Det nye Tingbjerg vises frem”

 1. H.F. siger:

  Ja, så dukker de etniske danskere igen igen op til endnu et publicity stunt. Med masser af fine plancher, der illustrerer arkitekttegnede illusioner, megen tom politikersnak, mørkeblå blazerjakker og nervøse smil, der ikke formår at skjule den bagvedliggende desperation. En desperation, der er funderet i den sikre viden om, at man ikke ændrer noget som helst, overhovedet, ved at rive nogle bygninger ned, opføre nogle nye, smadre fredede arealer for at bygge meningsløse letbaner og sminke gamle plejehjem, hvor beboerne alligevel kommer til at gemme sig frygtsomt væk bag låste døre så snart mørket falder på.
  Og når disse små, hyggelige arrangementer er ovre, når pindemadderne er spist og de mørkeblå blazerjakker i hast har forladt Tingbjerg igen efter at have skrabet et par ekstra stemmer sammen takket være indholdsløst sludder, inkompetente og indsigtsløse “løsninger” og direkte løgnehistorier, ja, så går livet og den negative udvikling videre i Tingbjerg.
  Der er nemlig ikke noget som helst, der bliver bedre derude.
  Nye bygninger ændrer nemlig ikke med et trylleslag, hvad Tingbjerg i årenes løb, takket være ovenfor beskrevne mangel på vilje, kompetence og oprigtigt engagement, har fået lov til at udvikle sig til.
  Det bliver kun værre herfra, og det ændrer tom, desperat snak og febrilsk nybyggeri, som alene har til formål at skabe en illusion om, at alting er trygt og godt, intet ved.
  Det bliver kun værre herfra..
  Jeg er født og opvokset i Tingbjerg og har kun gode minder herfra, men jeg kunne aldrig drømme om at komme derud igen.
  Heller ikke selvom der bliver bygget et par nye bygninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top