Mimrekort forsvinder – måske
Mimrekort-1.jpg
DSB, Movia og Metroselskabet har nu meldt ud at det populære pensionistkort alligevel ikke bliver afskaffet p.t.. Foto: Peter Kenworthy
Indtil mandag i sidste uge var det planen at erstatte det populære pensionistkort med rabatter til pensionisterne. Nu arbejdes der på en anden løsning

– Din Offentlige Transport (DOT) harmoniserer priser og rabatter for pensionister på hele Sjælland fra juni 2020. Det skal sikre, at rabatterne kommer de sjællandske pensionister lige meget til gode og følger samme model, som blev indført vest for Storebælt i 2018, skrev trafikselskabet Movia i en pressemeddelelse i sidste uge.

Dermed var det planen at det populære tre-måneders pensionistkort – det såkaldte ”mimrekort” – forsvandt sammen med muligheden for at rejse ubegrænset med bus, tog og metro til særlig lav fast pris, hvis man er fyldt 65 år eller er førtidspensionist – dog ikke i morgen- og eftermiddagsmyldretiden på hverdage i hovedstadsområdet. Ifølge Movia har 17 procent af pensionisterne i hovedstadsområdet købt et pensionistkort.

Sidenhen har piben dog fået en anden lyd
På grund af heftige kritik fra blandt andet Ældresagen, valgte DOT i sidste uge at der skal udarbejdes et forslag til en anden model og udskyde lanceringen. Modellen vil indebære en indfasning og vil indgå i den redegørelse, som transportministeren Benny Engelbrecht har bedt DOT om at udarbejde, påpeger man. Samtidig skriver Movia i en pressemeddelelse tirsdag, at opgaven med en reform er bunden, og at det følger af loven, at DOT skal harmonisere priserne.

– Hurtigt indførte og meget store prisstigninger skaber usikkerhed om, hvad det vil betyde for den enkelte pensionists rejsemønster. Og når man laver så meget om, kalder det også på, at vi måske går lidt mere forsigtigt til værks, end vi i DOT først havde lagt op til, tilføjer Movia i pressemeddelelsen.

FAKTA
Movia er ejet af 45 kommuner og to regioner på Sjælland. I samarbejde med kommuner og regioner rådgiver og planlægger Movia kollektiv transport på tværs af bus, lokalbaner og Flextrafik. Movia fastsætter takster for den kollektive trafik i samarbejde med DSB, Metroselskabet og Trafik- og Byggestyrelsen.

1 kommentar om “Mimrekort forsvinder – måske”

 1. Tom Kristoffersen siger:

  jeg er 46 år, førtidspensionist og har brugt mimrekort siden 2003 Har et som gælder hele Midt og Vestsjælland. Men også et, som gælder hele HT
  Men hvad fanden er meningen med at afskaffe mimrekortet? Vi er mange pensionister, som er glade for at bruge det da vi kan rejse så meget vi vil. Selvfølgelig ved vi, at der er spærretid, hvis man har mimrekort til HT
  Nu er afskaffelsen af mimrekortet så trukket tilbage. Men kun til januar 2021 Og den tid kan hurtig gå.
  Derfor siger jeg. Mimrekortet skal bevares for altid. Det eneste rigtige er simpelthen, at lade det forblive i pap. Det er jeg og mange andre pensionister mest trygge ved.
  Og uanset hvilket type rejsekort. Så bør pensionister sige nej til brug af dette, hvis de ikke kan finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top