Eksil, migration og fortællinger
nazila-jamal.jpg
Foto af Jamal Bendahman (th): Nadia Josefine El Said Foto af Nazila Kivi (tv): Anders Rye Skjold Jensen Foto: Foto af Jamal Bendahman (th): Nadia Josefine El Said Foto af Nazila Kivi (tv): Anders Rye Skjold Jensen
Den 20. februar på Husum Bibliotek vil Jamal Bendahman og Nazila Kivi introducere tanker om eksil, migration og fabulerende fortællinger i kunst og litteratur

Der tages udgangspunkt i de to bøger ”Kvinder uden mænd” af Shahrnush Parsipur (oversat af Nazila Kivi) og Jamal Bendahmans roman ”Ash-Shaheed [vidnet]”.
Aftenen byder bl.a. på filmuddrag, musik, oplæsninger og visninger af udvalgte kunstværker.

Forfatter Jamal Bendahman og oversætter og kritiker Nazila Kivi vil med udgangspunkt i Bendahmans bog ”Ash-Shaheed [vidnet]” (Gladiator, 2019) og Kivis oversættelse af Shahrnush Parsipurs klassiker ”Kvinder uden mænd” (Gyldendal, 2019) samtale om det frigørende i transformerende fortællinger og både læse op og vise uddrag af forskellige film, musikstykker og anden kunst

NAZILA KIVI:
Nazila Kivi er kritiker, essayist og redaktør. Hun er født og opvokset i Iran og er oversætter af Shahrnush Parsipurs iranske nyklassiker Kvinder uden mænd. Hun er medgrundlægger af magasinet Friktion og arbejder med køn, krop og minoriteter gennem skrift, aktivisme og kunst. Hun er ligeledes ekstern lektor i fagene transnationale familier og hekse, cyborg og modstand. Hun skriver i perioder jævnligt i Politiken og andre medier.

JAMAL BENDAHMAN:
Jamal Bendahman er født i Marokko og opvokset i Danmark. Hans anmelderroste debutroman blev udgivet på Forlaget Gladiator i marts 2019 og blev shortlistet til Munch-Christensens Debutantpris 2019. Han er jævnligt gæsteunderviser på Forlaget Gladiators Forfatterskole og redaktør på Gladiator I Lycius.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top