DSB vil ændre køreplanen
S-tog-COLOURBOX12255715.jpg

S-tog

Flere S-tog skal standse ved Husum Station - efter planen. Foto: colourbox
Udsigt til flere tog i Husum – men færre på Islev Station

DSB har planer om at ændre køreplanen for S-togene på strækningen til og fra Frederikssund. Ændringerne skal i givet fald træde i kraft i december i år og vil betyde, at Husum Station får en forbedret betjening med 9 tog i timen mod 6 i dag. I december 2018 fik Husum Station en forringet betjening med færre S-tog, der stoppede, men denne forringelse rulles nu tilbage.

Til gengæld vil der, hvis planerne realiseres, ske en forringelse af betjeningen af Islev Station, hvor der i fremtiden vil være 20 minutter mellem togene mod 10 minutters betjening, som der er i dag.

DSB begrunder planerne om ændring af køreplanen med hensynet til en forbedring for flest mulige passagerer på Frederikssundstrækningen.

Politikerne på Københavns Rådhus forventes at afgive et høringssvar, der betegner den forringede betjening af blandt andet Islev Station som utilfredsstillende, men glæder sig over den øgede betjening af Husum Station.

2 kommentarer om “DSB vil ændre køreplanen”

  1. Noah Torp-Smith siger:

    Foreligger der en passageroptælling, der får det her til at give mening? Der er da altid mange der tager toget til og fra Islev station – men de bliver jo så skubbet over i deres biler. Er det det, man gerne vil opnå?

  2. Ida Jørgensen siger:

    Blot til orientering så stillede Mia Nyegaard, fra Det Radikale Venstre, et ændringsforslag til høringssvaret. Ændringsforslaget blev vedtaget uden afstemning. Nu fremhæves det, at forslaget vil give store negative konsekvenser for de, som i dag benytter Islev St. Især fordi Islev St. ikke betjenes af A-busser, hvilket er tilfældet for Jylligevej St. og Langgade S. Der er stadig ros fra Københavns kommune til DSB for at øge betjeningen af Husum station. Vi håber DSB lytter til Københavns kommune!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top