Det sker i kirken uge 7
Sven-Verner-Olsen.jpg
Organist Sven Verner Olsen. Foto: presse
Ugens arrangementer og Gudstjenester i lokalområdet

Tingbjerg kirke viser opslagsværk over folket
Onsdag den 19. februar er der kl. 12 kirkefrokost i Tingbjerg Kirke, kl. 13 gudstjeneste ved Mette Basbøll og kl. 14 foredrag ved Anne V. Meisner. Hun kommer og fortæller om ”Her er DK ”- Et alternativt geografisk opslagsværk med skæve nutidshistorier fra hele landet samlet i bogform. Den udkom i 2017 og er et portræt med folket som meningsdannere. Tilmelding til spisning indtil den 14. februar hos kirketjeneren.

Orgelkoncert i Kapernaumskirken
Søndag den 16. februar, kl. 15 indleder organist Sven Verner Olsen Kapernaumskirkens orgeltrilogi med den første koncert af 3 på hinanden følgende søndage. Det sker på Frederikssundsvej 45.
Sven Verner Olsen vil spille orgelværker af den dansk-tyske barokkomponist Dietrich Buxtehude samt værker af Guy Bovet, J.S. Bach og Mendelssohn-Bartholdy. De to næste søndagskoncerter i Kapernaumskirken varetages af kirkens egen organist, Peter Brenøe Lange, den 23. februar, kl. 15 samt af domorganist Vibeke Vanggaard, Maribo Domkirke, den 1. marts kl. 15.
Koncerterne varer ca. 45 min. Der er gratis adgang, og bagefter en forfriskning.

Andagt og morgenbrød
Torsdag den 13. februar, kl. 9 er der igen andagt og sang i Husum Kirke. Der rundes af med kaffe, morgenbrød og en hyggelig snak. Denne torsdag ved sognepræst Frederik Teglberg Damm.

Filmaften om håb i mørket
Torsdag den 20. februar, kl. 19 er der lagt op til en spændende og medrivende filmaften i Bellahøj Kirke, når det danske drama ”Ser du månen, Daniel” fra 2019 vises. Det er instruktøren Niels Arden Oplev, der i samarbejde med skuespilleren Anders W. Berthelsen har filmatiseret Puk Damsgårds bestseller om den unge danske fotograf Daniel Rye, der i 398 dage sad som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Ser du månen, Daniel” har Esben Smed i titelrollen, og han modtog en Robert-pris for årets bedste mandlige hovedrolle.
Der er gratis adgang til filmforevisningen og til det efterfølgende samvær, hvor der er lejlighed til at drøfte oplevelsen over et glas vin.

Aftensang
Der er aftensang i Husum Kirke tirsdag den 18. februar, kl.19 med andagt og tid til ro og eftertænksomhed. Denne tirsdag ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Koncert om drømme
Torsdag den 20. februar, kl. 19 inviterer Husum Kirke til koncert – om drømmerier og jazz. To sangere fra Husum Kirkes motetkor, der bl.a. synger til kirkens højmesser, kan denne aften opleves i en anden konstellation, når de fylder kirkerummet med drømmerier og jazz. Malte Nordtorp (trompet og vokal), Marie Mørck (vokal), Benjamin Nørholm (klaver/synth), Peter Price (bas) og Malte Svale (trommer)​. Fri entré.

Fredagsmøde og kagefest
Der er andagt, Fredagsmøde og kagefest i Husumvold Kirke fredag den 14. februar, kl. 14-16. Lisbeth Hasselstrøm laver de skønneste kager – og inviterer til kagefest efter andagten. Husumvold Kirkes fredagsmøder er hyggeligt samvær krydret med foredrag, fællessang og musik. Eftermiddagen begynder med en kort andagt i kirkerummet – denne fredag ved sognepræst Stig Boel.

Chopin i Husumvold
Søndag den 16. februar, kl. 16 afholdes koncert i Husumvold Kirke – Chopin for cello. Komponisten Fryderyk Chopin (1810-1849) er indbegrebet af romantisk klavermusik. Men der var et andet instrument, han holdt meget af; celloen, og han har skrevet enkelte stykker for cello og klaver, bl.a. den ungdommelige Polonaise op. 3 og den sene Cellosonate op. 65. Begge værker bliver fremført af den kongelige kapelmusikus solocellisten Kim Bak Dinitzen akkompagneret af Galya Koralova. Mellem disse værker kan man høre Chopins berømte Nocturne op. 9 i en version for cello og klaver. Der er fri entré og et glas vin bagefter.

Kirkebio i Husumvold
Filmen ”Green Book fra 2018 vises torsdag den 20. februar, kl. 19 i Husumvold Kirke. Filmen handler om Tony Lip, en udsmider fra et italiensk-amerikansk kvarter i Bronx, der bliver hyret til at køre Don Shirley, en sort pianist i verdensklasse, på en koncertturné fra Manhattan til sydstaterne. De må benytte sig af ”The Green Book” for at kunne finde de få steder, som var sikre for afroamerikanere dengang. De oplever racisme og fare men også uventet medmenneskelighed og humor.
Sognepræst Stig Boel lægger op til filmen, og bagefter vil der være lejlighed til at diskutere det, der gjorde indtryk. Fri entré.

Juri Rao fortæller om søens folk
Det handler om søens folk, når journalist Juri Rao tirsdag den 18. februar, kl. 14 holder foredrag i Brønshøj Sognehus. Hans foredrag handler om søfolkene og de kvinder og børn, de efterlod i deres kølvand. Det er en fortælling om dannelse, udlængsel, eventyr og et liv på grænsen mellem livet og døden. Og så vil der naturligvis blive sunget nogle af de sange, der hører verdenshavene til. Skib ohøj og velkommen kvinder og mænd. Det er Menighedsplejen ved Brønshøj Kirke, der står for arrangementet.

Gudstjenester uge 7
Bellahøj Kirke
Frederikssundsvej 125
Søndag 16/2, kl. 10.30:
Bellahøjmesse
v/ Johanne Haastrup
Tirsdag 18/2, kl. 11:
Ældregudstjeneste
v/ Johanne Haastrup

Brønshøj Kirke
Brønshøj Kirkevej 8
Søndag 16/2, kl. 10:
Højmesse v/ Mia Lund Rao
Søndag 16/2, kl. 17:
Skumringsgudstjeneste
v/ Mia Lund Rao

Husum Kirke
Korsager Allé 14
Søndag 16/2, kl. 10.30:
Højmesse
v/ Frederik T. Damm

Husumvold Kirke
Gadelandet 25
Søndag 16/2, kl. 10:
Højmesse
v/ Line Bjørn Hansen
Tingbjerg Kirke
Langhusvej 1
Onsdag 19/2, kl. 13:
Gudstjeneste
v/ Mette Basbøll

Mørkhøj Kirke
Mørkhøjvej 177
Søndag 16/2, kl. 10.30:
Højmesse
v/ Katrine Blinkenberg

Sankt Antoni Kirke
(Katolsk)
Frederikssundsvej 225
Søndag 16/2, kl. 11:
Højmesse
Søndag 16/2, kl. 18:
Højmesse på polsk

Haraldskirken
Høje Gladsaxe Torv 3
Søndag 16/2, kl. 10:
Højmesse
v/Morten Miland Samuelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top