Det skal du vide om varicer
bha.dk-venecenter.dk-d.22.02.2020.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Varicer er en sygdom, der skyldes defekte veneklapper og bliver også kaldt for åreknuder. Hvis du har problemer med ømme eller kløende ben, kan det muligvis skyldes varicer. Det er nemlig en sygdom, der rammer cirka 30 procent af befolkningen.

Varicer er en sygdom, der skyldes defekte veneklapper og bliver også kaldt for åreknuder. Hvis du har problemer med ømme eller kløende ben, kan det muligvis skyldes varicer. Det er nemlig en sygdom, der rammer cirka 30 procent af befolkningen.

Hvilke symptomer er der på sygdommen?
Hvis du har varicer, vil de første tegn ofte være, at dine vener i knæhasen føles hævede, så du kan føle dem med din hånd. Desuden vil dine ben føles tunge og ømme. Derefter kan det blive værre, så dine ben bliver mere hævede og misfarvede. I værste tilfælde kan du opleve sår på dine ben også.

Vær opmærksom på symptomerne
Fordi symptomerne bygger sig langsomt op, vil du vænne dig til smerten. Derfor kan det også være, at du ikke er opmærksom på at søge hjælp med det samme. Dog er det vigtigt at være opmærksom på alle slags symptomer, så du opdager det i god tid og får det behandlet hurtigst muligt.

Hvem får varicer?
Det er som sagt omkring 30 procent af befolkningen, der får varicer. Det gælder både mænd og kvinder. Der er nogle grupper, der er mere udsatte end andre. Det er f.eks. ældre mennesker, overvægtige personer, inaktive personer, gravide kvinder og personer, der står eller sidder meget stille.

Er varicer farligt?
Varicer er aldrig rart at have, da de vil opleve en masse ubehag og smerter i dine ben og fødder, men i langt de fleste tilfælde er det ikke farligt. Selvom det ikke er farligt, er det vigtigt at få behandlet, så det ikke når at udvikle sig yderligere. Det er ikke kompliceret at få behandling for, så du kan lige så godt få det gjort først som sidst. Hvis du tager et smut fordi din læge, vil han/hun kunne føre dig videre i systemet, så du kan komme af med dine smerter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top