Lokalt cykelfællesskab for 65+
Cykelfællesskab.jpg
I sidste uge gik cykelturen fra Kulturhuset Pilegården til Herstedhøj i Vestskoven. Foto: Erik Nielsen
Gennem DGI- Storkøbenhavn er der i Brønshøj startet et cykelfællesskab med fælles cykelture for borgere over 65 år

Baggrunden for at starte projektet er en undersøgelse helt tilbage til 2016, hvor ÆldreSagen og Cyklistforbundet lavede en undersøgelse om ældres cyklevaner. Undersøgelsen viste, at de ældre var usikker på at cykle i trafikken og derfor ikke var meget for at tage cyklen.

– Derfor blev der lavet en række kurser i forskellige byer blandt andet i København sammen med ÆldreSagen, Politiet og Cyklistforbundet for at få ældre op på cyklen og ud i trafikken. Jeg var med som cykellege-instruktør og lavede cykellege med deltagerne, fortæller Erik Nielsen.

– Disse kurser og snakken med deltagerne viste at rigtig mange gerne ville cykle, — men ikke alene, gerne sammen med andre. Folk ville gerne cykle ture, opleve noget sammen, se nye og gamle ting og ikke mindst drikke kaffe— og hvis de så fik noget motion var det også godt, fortsætter Erik Nielsen.

Cykling og fællesskab
– Men så skete der ikke mere, det projekt som ÆldreSagen og Cyklistforbundet havde startet, stoppede, da der ikke var flere penge, så da jeg gik på pension senere på året, spurgte DGI om jeg ville lave noget frivilligt arbejde med cykling. Så tog vi sammen tråden op fra ÆldreSagen og Cyklistforbundet og startede cykelfællesskaber op i forskellige områder i København, siger Erik Nielsen.

– Det første fællesskab var ude i Valby i 2017, så i Sundby og nu her i Brønshøj, hvor vi laver det i samarbejde med Kulturhuset Pilegården. Vi startede i september og cykler hver torsdag kl. 10 fra Pilegården og cykler mellem 10 og 20 km. Hvorefter vi også slutter af på Pilegården, hvor kaffen drikkes og snakken går, slutter Erik Nielsen.

I december var cykelfællesskabet oppe i det 15 etagers høje Mærsktårn ved Panuminstituttet på Nørrebro og bagefter gik turen til gavlmalerierne på Møntmestervej og Rentemestervej. Herefter deltog 18 i et “ Giv liv” kursus. I sidste uge gik turen til Herstedhøje i Vestskoven med 15 deltagere.

På cykelturen i december kom man blandt andet forbi nogle af de festlige gavlmalerier i KV-kvarteret. Foto: Erik Nielsen

2 kommentarer om “Lokalt cykelfællesskab for 65+”

 1. Karl-Erik siger:

  Fik eller fandt du nogensinde denne her:?
  12-12 : – Senior-cykling.-

  – Ifølge Erik’ GPS havde vi tilbagelagt små 13 km. da vi vendte tilbage til Pilegården efter en overkommelig tur til Panum-institutet og Mærsk-tårnet øverste etage.
  15. etage kunne byde på en betagende udsig. – Og selv om sigtbarheden ikke var optimal havde vi ingen problemer med identificere Amager -skibakkebakke- hvorfra vi for et par uger siden havde stået og kigget ind over byen og betragtet Mærsk-tårnet.
  – Turen startede nok så prosaisk med at vi i samlet flok kørte ind af Frederikssundsvej. Den lette støvregn fortog sig hurtigt så turen ned mod Højbanen blev ganske behagelig. Vi skrånede ned af Mimersgade og fandt af forskellige snørklede veje frem mod målet hvor vi via Nørre Allé kunne ramme Panum i nakken.
  – Igen via veje man næppe ville have fundet hvis man i et rutinepræget transport-mode bare havde rettet sigtet mod blegdamsvejen.
  Her på toppen af Panum var vi af turleder-Erik sat Nord-europa’s bedste kop kaffe i udsigt- Men, selvom vejret var behageligt, havde han vist fået kolde fødder.
  Vi skulle jo også tilbage for at deltage i et -hjertestarter-kursus-. Og kaffen i Pilegården er jo heller ikke at foragte.
  – Der var dog lige tid på tilbage ad Nørrebrogade tid til at lægge vejen til højre ad Lygten for at komme op ad Rentemestervej. Vi ville se gavlmalerierne der prydede gavlene der i Nord-vest. Et spændende initiativ jeg endnu ikke selv havde bemærket på trods af at de vist har dekoreret gavlene her en rum tid. Og det kun et par cykel-minutter fra min hjemme-adressen.
  – Tilbage kom vi heldigvis i rigelig tid til kaffe og æbleskiver. Traktementet blev afrundet med en fin instruktion i hvordan en hjertestarter virker.
  Forhåbentlig ikke noget der for aktualitet for nogen i en overskuelig fremtid.

 2. dorthe plougmann siger:

  hej igen,
  Jeg har været med to gange. selv i regnvejr igår torsdag 10/1, til Valby.
  Dejligt, men gennemblødt.
  vil gerne være med i gruppen her på Facebook også.
  vh
  dorthe plougmann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top