Lokal folketingskandidat trækker sig
Yildiz_Akdogan-Fotograf_Steen_Brogaard.jpg

Yildiz Akdogan

Yildiz Akdogan har også repræsenteret Brønshøj i Borgerrepræsentationen, hvor hun var politisk ordfører. Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Yildiz Akdogan, som ad to omgange har siddet i Folketinget for Socialdemokratiet, har truffet en ”nødvendig” beslutning

Efter næsten 15 år som folketingskandidat for Socialdemokratiet i Brønshøj-kredsen, har Yildiz Akdogan besluttet at trække sit kandidatur.

– Det har ikke været en nem beslutning, men det var en nødvendig beslutning, og jeg mener, at det er bedst for både kredsen og mig selv, at vi ikke slider unødigt på hinanden. Man kan ikke altid være enige om alt, og derfor viger jeg nu min plads, så begge parter kan få en ny start med nye muligheder, siger Yildiz Akdogan.

– Selv om min gamle kreds og jeg nu går hver vores vej, er mine grundholdninger eller mine principper fuldstændig uændrede. Mit motto om at være menneske først har været min ledetråd igennem både mit politiske og private liv. Det er det fortsat, siger hun, og understreger, at hun ikke er færdig med politik.

– Jeg vil gerne takke alle de gode borgere i Brønshøj, Husum og Tingbjerg for deres støtte og opbakning til mig som deres lokale kandidat. Jeg gjorde mit bedste for at repræsentere jer, tilføfer Yildiz Akdogan.

Lokalt engagement
Den nu 46-årige Yildiz Akdogan er født i Tyrkiet og kom med sine forældre til Danmark i 1970-erne. Hun har været en af de første kvinder med indvandrerbaggrund i både Socialdemokratiet og i Folketinget.

Akdogan blev første gang valgt ind i Folketinget i 2007 og blev blandt andet it-ordfører for Socialdemokratiet. Ved valget fire år senere måtte hun dog forlade Folketinget, da partiet gik fra 4 til 3 mandater i København.

Da socialdemokraten Karen Hækkerup forlod Folketinget i 2014, vendte Yildiz Akdogan tilbage som 1. suppleant, og ved folketingsvalget året efter blev hun igen valgt ind. Ved valget i 2019 opnåede hun ikke at blive genvalgt.

Yildiz Akdogan har i Folketinget især markeret sig som sit partis psykiatri-ordfører og sin holdning til, at Danmark skulle modtage kvoteflygtninge. Her stemte hun ikke for partiets beslutning om at stoppe for modtagelse af kvoteflygtninge – hvilket ikke gik ustraffet hen, da hun fik frataget sit ordførerskab.

I Brønshøj-Husum har Yildiz Akdogan også uden for valgkampene ydet en stor indsats og har altid stillet op til debat, samtale og aktiviteter. Hun har bl.a. været aktiv sammen med ”Forældre for Fred” og deltaget i utallige lokale sociale initiativer i forhold til nydanske kvinder og psykisk sårbare borgere. Samtidig har hun været en ihærdig fortaler for etablering af en metro til Brønshøj samt et nyt kulturhus i Tingbjerg.

Ifølge flere kilder i partiforeningen i Brønshøj er det ikke Yildiz Akdogan, der er årsag til at parterne tilsyneladende har ”slidt” på hinanden. Blandt andet har den nuværende bestyrelse i partiforeningen ikke medvirket i særlig grad til den lokale valgkampagne ved sidste folketingsvalg – noget en kandidat nok kunne have forventet.
Kredsformanden for S i Brønshøj-kredsen har ikke ønsket at udtale sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top