Det sker i kirken uge 5
Charlotte.jpg

Presseudsendelse kan frit anvendes ved omtale af: Journalist og forfatter Charlotte Rørth. Dato: 22.08.17 Foto: © Lars Horn / Baghuset.

Charlotte Rørth. Foto: Lars Horn, Baghuset
Ugens arrangementer og Gudstjenester i lokalområdet.

Aftenrum i Bellahøj Kirke
– Jeg var rystet, for jeg kendte kun intellektuelt til kristendommen, da jeg pludselig fik en lang række oplevelser, der var meget kropslige. Men det viste sig, at jeg ikke var alene, siger journalisten Charlotte Rørth, der i Bellahøj Kirkes Aftenrum torsdag den 6. februar, kl. 19 fortæller og svarer på spørgsmål. Hun var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Jesus bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i en kirke. Charlotte Rørth har bl.a. udgivet bogen ”Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvillig troende”, og DR har bragt en tv-serie baseret på hendes bøger. Der er fri entré.

Bedemanden, der hjalp børnene i Palæstina
Det handler om at træffe en beslutning og så føre den ud i livet. Det ved om nogen Dennis Tobiasen. Til daglig er han bedemand, men i 2019 rev han to måneder ud af kalenderen for at arbejde et par måneder som frivillig blandt handicappede på et palæstinensisk børnehjem. Tirsdag den 4. februar, kl. 14 besøger han Brønshøj Sognehus, hvor han vil fortælle om sin tur og om de indtryk, arbejdet dernede gjorde på ham.

Børnegudstjeneste om ild
Sognepræst Bettina Birk Jensen holder sammen med børnekorleder Christina Schimmell Rindorf gudstjeneste på børnenes præmisser med fortælling og leg i Husum Kirke torsdag den 30. januar, kl. 17. Forårets fire Gud & Gaffel tager udgangspunkt i de fire elementer; ILD – VAND – JORD – LUFT. Denne torsdag over temaet ”ild”. Efter gudstjenesten er der spaghetti med kødsovs, brød og grønt. Det er gratis at spise med, og det kræver ikke tilmelding. Alle er velkomne.

Tal dansk i Husum Kirke
Man kan øve det danske sprog i samtale med andre om mandagen i Husum Kirkes Tal dansk-café. Næste gang den 3. februar, kl. 14-15.30. Nogle cafégæster har boet i Danmark i kort tid, og andre har boet her hele livet.

Andagt og morgenbrød
Torsdag den 30. januar, kl. 9 er der igen morgenandagt i Husum Kirke med fællesskab og sang, og der rundes af med kaffe, morgenbrød og en hyggelig snak. Denne torsdag ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Musikalsk legestue
Der er Musikalsk Legestue i Husum Kirke den første lørdag i måneden kl. 10-12, næste gang den 1. februar. De 1-4-årige kan synge, danse, spille musik og lege sammen med deres voksne. Organist, korleder og musikpædagog Kirsten Thorup slår tonen an. Formiddagen rundes af med brød, frugt, te, kaffe, fri leg og snak. Legestuen er gratis, men man skal tilmelde dig holdet på www.husumkirke.dk

Syng med i Husum
Man kan synge med både provsten og degnen til Husum Kirkes Onsdagstræf den 5. februar, kl. 14-16. Onsdagstræffet er samvær og gode samtaler – samt vedkommende og sjove indslag, kaffe og brød. Denne onsdag kommer Husum Kirkes kordegn, Lene Korsgaard, og provst emeritus Karsten Woll og synger sammen med. Gratis og uden tilmelding.

Fredagsmøde om Jens Rosendal
Fredagsmødet i Husumvold Kirke den 31. januar, kl. 14-16 handler om den 88-årig tidligere højskolelærer, forfatter og digter, Jens Rosendal, der har skrevet over 1000 digte og salmer og er den nulevende forfatter, der er bedst repræsenteret i Højskolesangbogen. Evy Carstens fortæller om den sønderjyske trubadur, og sammen skal synges mange af hans kendte, og mindre kendte sange – akkompagneret af kirkesanger Nicolai Elsberg og organist Eva Maria Jensen. Fredagsmødet med en kort andagt i kirkerummet. Der er gratis adgang.

Lysgudstjeneste i Husumvold
Tirsdag den 4. februar, kl. 17 afholdes lysgudstjeneste med sognepræst Line Bjørn Hansen i Husumvold Kirke med fejring af lysets komme. Efter gudstjenesten er der suppe at varme sig på.

Gudstjenester uge 5:
Bellahøj Kirke
Frederikssundsvej 125
Søndag 2/2, kl. 10.30:
Bellahøjmesse
v/ Peter Møller Jensen
og Asser Skude

Brønshøj Kirke
Brønshøj Kirkevej 8
Søndag 2/2, kl. 10:
Højmesse
v/ Iben Palle Hansen

Husum Kirke
Korsager Allé 14
Søndag 2/2, kl. 10.30:
Højmesse
v/ Bettina Birk Jensen

Husumvold Kirke
Gadelandet 25
Søndag 2/2, kl. 10:
Højmesse
v/ Line Bjørn Hansen
Tirsdag 4/2, kl. 17:
Lysgudstjeneste
v/ Line Bjørn Hansen
Tingbjerg Kirke
Langhusvej 1
Søndag 2/2, kl. 10.30:
Højmesse
v/ Frederik T. Damm

Mørkhøj Kirke
Mørkhøjvej 177
Søndag 2/2, kl. 10.30:
Højmesse
v/ Ib Ehlers Jørgensen

Sankt Antoni Kirke
(Katolsk)
Frederikssundsvej 225
Søndag 2/2, kl. 11:
Højmesse
Søndag 2/2, kl. 18:
Højmesse på polsk

Haraldskirken
Høje Gladsaxe Torv 3
Søndag 2/2, kl. 10:
Højmesse
v/Morten Miland Samuelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top