Nørre-elever til Euroscola i Strasbourg
2g3gSamf_Strasbourg_2019.12.12_1_2800x3700.jpg
Eleverne fra Nørre G på studietur til Strasbourg i Frankrig. Foto: Christine Leturgie
Samfundsfagsholdet 2g3g fra Nørre G har været i Strasbourg sammen med deres to lærere for at debattere på Euroscola-dagen.

Arrangementet foregik i Louise Weiss bygningen, og i alt 418 elever fra 20 EU-lande deltog. 14 elever var med fra Nørre G, og efter at have mødt de andre, fik de hver en nummereret plads i plenarsalen.

Nørres speaker, som skulle fremlægge holdets argumenter, var Christine fra 3b. I løbet af dagen diskuterede eleverne gruppevis flere emner og løsningsforslag og derefter stemte de alle i plenarsalen om de forslag, som grupperne kom med.

Emnerne som de diskuterede og skulle finde løsninger på var blandt andet miljø og vedvarende energi, sikkerhed og menneskerettigheder, unge og misbrug, Europas fremtid samt migration og integration.

EUROSCOLA er en unik mulighed for, at skoleelever i alderen 16-18 år kan prøve at være medlem af Europa-Parlamentet for en dag. Formålet med programmet er at styrke de unges viden om EU og Europa-Parlamentet ved at tilbyde skoleklasser en lærerig oplevelse i plenarsalen i Strasbourg – langt fra de traditionelle klasseværelser, så eleverne på egen krop kan erfare, hvordan der forhandles i en international sammenhæng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top