Oplæsning i stearinlysets skær
Mandag den 11. november, kl. 19-20 læser bibliotekarerne Marianne Bårris og Karen Schaarup op af Karen Blixens ”Babettes gæstebud” på Brønshøj Bibliotek

Man skal bare lytte og læne sig tilbage, mens man nyder en kop kaffe, et glas portvin og søde lækkerier.

Bogens handling udspilles i en lille norsk by, hvor to ældre søstre tager den franske chefkok Babette Hersant i huset, efter hun er flygtet fra Paris i 1871. I mange år laver hun almindelig mad, men en dag sker miraklet. En gammel fransk lotteriseddel kommer ud med den store gevinst, og Babette bruger alle pengene på ét storstilet gæstebud, hvor hun kan udfolde sin kulinariske kunst.

Bogen udkom i 1950 og blev filmatiseret i 1987, hvor den fik en Oscar for bedste fremmedsprogede film.

I november, når det er mørkt i Norden, tænder bibliotekarerne et lys og læser op af Karen Blixens bog. De slukker det elektriske lys og deltagerne bliver en del af den samme højtlæsningsoplevelse som mere end 150.000 personer rundt om i verden deltager i, arrangeret af Foreningen Norden, kaldet ”Skumringstimen”. Gratis adgang – ingen tilmelding.


Foto: Brønshøj Bibliotek

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top