Lyt til beboerne og stop forurenende grand prix i Bellahøj
Af teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen

Hvert år drager tusindvis af mennesker mod Bellahøj for at se Copenhagen Historic Grand Prix i Bellahøj. Og det kan sikkert være en spændende oplevelse for tilskuerne at se de mange historiske biler blive sluppet løs på banen, men for de lokale beboere har det udviklet sig til en årlig tilbagevendende weekend fyldt med støj, spærrede veje og ikke mindst øget luftforurening.
For faktum er, at det altid vil have en effekt på de lokale, når et arrangement som dette får tilladelse i en tætbefolket by som København – uanset hvor mange forholdsregler arrangøren tager. Og i år fik vi så dokumenteret det. Luftforureningen, som motorløbet medfører, kan være sundhedsskadelig for beboerne i en sådan grad, at personer med sarte luftveje kan få vejrtrækningsproblemer og astmaanfald af at opholde sig i området.
Det vurderer professor Peter Loft fra Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet.
Et klart bevis på at det ikke giver mening at arrangere motorsportsløb i København.
Det er på tide, at de politikere, der hvert år giver tilladelse til arrangementet, begynder at lytte til beboernes meget forståelige frustrationer. Enhedslisten har altid stemt imod, at løbet skal afholdes i Bellahøj. Nu håber jeg, at de resterende partier på rådhuset kan se hvorfor, og at de vil genoverveje deres beslutninger.

1 kommentar om “Lyt til beboerne og stop forurenende grand prix i Bellahøj”

  1. Margit ståhlberg siger:

    Har siddet og kastet op af bla udstødningen!!!! Har henvendt mig mange gange !!! Dette løb er ulideligt . Og så taler man om CO2 udslip. Bor lige ud til bellahøjvej. Støjen er også ulidelig. Hør dog på os !!!!!!! Vedr “ råb om hjælp” til at stoppe dette løb. Skal man sidde og kaste op og have kvalme i de dage i eget hjem, for lukkede vinduer . Plus skader på hørelsen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top