Det sker i kirken uge 43
Børn.jpg
Musikpædagogen Anette Riis og muldvarpen Mulle. Foto: Barbara Rothenborg
Ugens arrangementer og Gudstjenester i lokalområdet

Kirke på ny måde
Søndag den 27. oktober, kl. 10.30 er der kirkebrunch i Tingbjerg Kirke og kreative aktiviteter for alle aldre. Kl. 11.30 afholdes en kort familievenlig gudstjeneste ved Mette Basbøll med nye salmer og lidt sjov

Drop-in rytmikgudstjeneste for de mindste
Man er velkommen til at afprøve om den musikalske legestue i Bellahøj Kirke er noget for ens barn, når musikpædagog Anette Riis sammen med sognepræst Asser Skude holder rytmik-gudstjeneste søndag den 27. oktober, kl. 10.30. Der skal leges, danses og synges om efteråret, om blæsten, bladene, solen og regnen. Efter gudstjenesten er der tid til at de voksne kan hygge med kaffe eller te, mens børnene leger sammen. Gudstjenesten er tilrettelagt for børn i 0-6 års alderen. Men alle er velkomne – også de større børn, og man skal ikke tilmelde sig.

Uhyggelig gudstjeneste for børn
Onsdag den 30. oktober, kl. 17 tager Bellahøj Kirke forskud på Halloween og holder Halloween-gudstjeneste for alle og man må gerne klæde sig ud. FDF Utterslev hjælper til med at gøre gudstjenesten rigtig uhyggelig og væmmelig. Fællesspisningen bagefter bliver også uhyggelig med hjerne og afklippede fingre, og hvad kirken ellers har i kælderen.

Gudstjeneste, middag og koncert med OMM
Lørdag d. 26. oktober kl. 17.00 skal lørdagshøjmessen i Bellahøj Kirke handle om synd og sygdom. Hænger det sammen? Er det ens egen skyld, hvis man er syg? Sådan tænkte man engang. Hvis man blev syg, eller det gik én dårligt i livet, så var det nok, fordi man havde syndet over for Gud og gjort noget utilgiveligt. Men man kan godt nogle gange opleve det som om, at det er ved at blive sådan igen. Hvis man bliver syg, så er det ens egen skyld, fordi man har spist forkert, ikke motioneret nok – eller man har røget, eller måske tænkt negative tanker osv. Her kommer kristendommen på banen med en anden opfattelse. Man er ikke herre over alt i sit liv. Heldigvis! Kom og hør mere – og hør også god musik: Både under gudstjenesten og til koncerten efter fællesspisningen spiller ØrtingHoinessAndreasen.
 
Ældrevenlig gudstjeneste
Den månedlige ældregudstjeneste i Bellahøj Kirke afholdes fredag den 25. oktober, kl. 14. Denne gang med Asser Skude. Ældregudstjenesten er arrangeret, så den imødekommer ønsket om ikke at skulle rejse sig under gudstjenesten, og ikke knæle under nadveren. Og så synges der kun de mest kendte salmer på de gamle melodier – og til orgel.

Klavermusik af Gershwin
På søndag den 27. oktober, kl. 15, kan man høre musik af den amerikanske sangskriver, George Gershwin, som nok er mest kendt for sin jazzopera Porgy og Bess og klaverkoncerten Rhapsody in Blue. Det sker i Kapernaumskirken, Frederikssundsvej 45.
Det er pianisten og organisten Lise Hanskov, som har udvalgt high lights, og undervejs i koncerten knytter hun en lille kommentar til hvert musikstykke. Lise Hanskov startede med at spille klaver som 6 årig og er uddannet pianist og organist med diplomeksamen fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium
Koncerten er gratis og bagefter inviterer kirken på en lille forfriskning.

Livet på vrangen med Merete Pryds Helle
Brønshøj Kirke er nu klar med et helt nyt format. Livet på vrangen hedder det og sætter eksistentielle temaer på dagsordenen. Første gang er mandag den 28. oktober, kl. 19, hvor forfatteren Merete Pryds Helle taler om skilsmisse i Brønshøj Sognehus. I sit foredrag vil hun tage udgangspunkt i sin nyeste roman, Nora, hvor hun digter videre om den Nora, der i Henrik Ibsens Et Dukkehjem bliver skilt fra Helmer. Mød også sognepræst Peter Nejsum, der i foråret slog til lyd for et kirkeligt ritual for fraskilte – i erkendelse af, at skilsmissen for mange er en af de største livskriser, man kommer ud for. Efter foredraget serveres et traktement til kr. 40.

Sorggruppe i Husum Kirke
Onsdag den 30. oktober, kl. 13-15 starter en ny sorggruppe i Husum Kirke. Erfaringen viser, at det kan være en stor hjælp at være med i en sorggruppe, hvor man fortæller, lytter til hinanden og støtter hinanden. Sorggruppen har eksisteret i kirken i mere end 20 år, og i disse år har mange taget imod tilbuddet og givet udtryk for, at gruppen har været en stor hjælp. Et forløb i sorggruppen begynder med en indledende samtale med en af lederne omkring tabet og forløbet i sorggruppen. Gruppen mødes hver anden onsdag kl. 13-15 i alt 10 gange. Yderligere oplysninger om sorggruppen hos Annalise Christensen på 2166 3764 og sognepræst Bettina Birk Jensen på 3035 3597.

Høstmarked i Husumvold
Der afholdes Høstmarked i Husumvold Kirke lørdag den 26. oktober, kl. 12-16. Husumvold Kirkes Samarbejdsråd inviterer til det årlige hyggelige traditionelle høstmarked – med café, tombola, boder og loppemarked.

Halloween-gudstjeneste i Husumvold
Halloween-gudstjenesten i Husumvold Kirke afholdes tirsdag den 29. oktober, kl. 17, og man er velkommen til at møde udklædt, når sognepræst Line Bjørn Hansen lader uhyggen flytte ind i kirken. Det bliver en afskyelig børnegudstjeneste, hvor kirken er fuld af edderkopper, lodne flagermus og græskarhoveder med spidse tænder. Husum og Husumvold Kirkers Spire- og Børnekor synger, og efter gudstjenesten er der gyserløb i kirkens mørke kælder for de allermodigste – og fællesspisning. Det er gratis og uden tilmelding.

Gudstjenester uge 43:
Bellahøj Kirke
Frederikssundsvej 125
Torsdag 24/10, kl. 19:
Meditationsgudstjeneste
v/ Peter Møller Jensen
Fredag 25/10, kl. 14:
Ældregudstjeneste
v/ Asser Skude
Lørdag 26/10, kl. 17:
Bellahøjmesse
v/ Johanne Haastrup
Søndag 27/10, kl. 10.30: Småbørnsgudstjeneste
v/ Anette Riis
og Asser Skude
Onsdag 30/10, kl. 17:
Halloweengudstjeneste
v/ Johanne Haastrup

Brønshøj Kirke
Brønshøj Kirkevej 8
Søndag 27/10, kl. 10:
Højmesse v/ Peter Nejsum

Husumvold Kirke
Gadelandet 25
Søndag 27/10, kl. 10:
Højmesse
v/ Line Bjørn Hansen
Tirsdag 29/10, kl. 17:
Halloweengudstjeneste
v/ Line Bjørn Hansen
Husum Kirke
Korsager Allé 14
Søndag 27/10, kl. 10.30:
Højmesse
v/ Bettina Birk Jensen

Tingbjerg Kirke
Langhusvej 1
Søndag 27/10, kl. 10.30: Kirkebrunch og gudstjeneste v/ Mette Basbøll

Mørkhøj Kirke
Mørkhøjvej 177
Søndag 27/10, kl. 10.30: Højmesse
v/ Katrine Blinkenberg

Sankt Antoni Kirke
(Katolsk)
Frederikssundsvej 225
Søndag 27/10, kl. 11:
Højmesse
Søndag 27/10, kl. 17.30:
Højmesse på polsk

Haraldskirken
Høje Gladsaxe Torv 3
Søndag 27/10, kl. 10:
Højmesse
v/Morten Miland Samuelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top