Jazz og dans på Frederikssundsvej
DSC_5148.jpg
Leonardo Pedersens Jazzkapel med Leonardo Pedersen i midten med saxofon. Foto: privat
Leonardo Pedersen fra Brønshøj og hans Jazzkapel spiller på “The Barn”

Hans Leonardo Pedersen er født i Brønshøj i 1942 og efter en pause på tæt ved 60 år er han tilbage i bydelen, og bor i dag på Veksøvej.

Allerede som 15-årig dannede han sit første orkester. Orkesterets første job var for Husum Mandolinorkester på Storegårdsvej , og I 1962 dannede han Leonardo Pedersens Jazzkapel af 2 konkurrerende bands.

– Det 10 mands store Jazz Kapel vandt i 1962 årets Jazz Konkurrence i Odd Fellow Palæet og så kom der ellers gang i efterspørgslen: En pladekontrakt med Storyville på Dortheavej, koncerter i Montmartre, Vingården, Las Vegas, Vognporten og De Tre Musketerer i København og efterfølgende turneer til resten af landets koncertsteder, jazzklubber og festivals, fortæller Leonardo Pedersen.

Kapellets første støre udenlands optræden gik til Tjekkoslovakiet 1974, og så gik det bare derudaf med turneer i Tyskland og resten af Europa.

– Tiderne skiftede men jeg har altid været en kreativt tænkende og ivrig igangsætter, så da swingdansens revival hærgede i nogle af verdens største metropoler “New York” og “London” var min konklusion at “Man kan ikke vente på at swingbølgen kommer – man må skabe den selv, fortsætter den nu 77-årige Leonardo Pedersen.

Det blev til aftaler om en fast månedlig base på nogle større restauranter/bodegaer i Hovedstaden uden forudgående musiktraditioner senest med “The Barn” på Frederikssundsvej 7, hvor der spilles den første onsdag i hver måned.

“The Barn” er nyrenoveret og har en scene med plads til de 11 musikere og sangerinden Ane Kramme samt til 70 spisende gæster og 30 – 35 dansene, hvoraf en del kommer fra forskellige danseklubber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top