En glidning af klang i vandtårnet
Randipressefoto2014-300x225.jpg
Randi Pontoppidan synger i vandtårnet. Foto: Pressefoto.
Fire koncerter i Brønshøjs nye spillested

I den kommende tid bydes på ganske særlig musik og unik akustik i Brønshøj Vandtårn, når arrangementet ”Tvelyd” afvikles den 23. og 24. august samt 7. og 8. september. Det er Foreningen Stemmens Dag i samarbejde med Dansk Akustisk Selskab og Urum, som arrangerer koncerterne, og der er opnået økonomisk støtte fra Dansk Korforbund og William Demant Fonden.

En tvelyd er et overgangsfænomen: en glidning i klang fra én vokalkvalitet til en anden. For eksempel udtales bogstavet a på engelsk som tvelyden [e], mens det på dansk er den rene vokal [a].

Akustikken i vandtårner indbyder til at dvæle ved klangfarver og subtile overgange, deraf projektets navn. Vandtårnets efterklangstid spænder fra 40 sekunder omkring 40 Hz til 2 sekunder ved 8.000 Hz.

Til tvelyd samles sangere og musikere, som forstår at leve sig ind i akustikken og bruge den til at løfte deres udtryk til større skønhed og fordybelse. Publikum vil blive inddraget i lydudfoldelse. Begivenheden formidler desuden oplysning om stemmen i akustik.

Programmet ser således ud:
Fredag d. 23. august kl. 19.30: Randi Pontoppidan, Liva MO + Elin samt Peter Vibe.
Lørdag d. 24. august kl. 19.30: Yael Acher ’KAT’ Modiano, Aviaja Lumholt, Damaskduoen: Anne-Marie Kozeluh, sang, & Crobbs, beatbox/handpan
Lørdag d. 7. september kl. 19.30: Sara Grabow, Tom Sonntag m.fl.
Søndag d. 8. september kl. 16.00: Trio Mythoi m.fl
Læs meget mere om kunstnerne, entrepriser og partoutkort på hjemmesiden www.tvelyd.dk
JL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top