En oase i bydelen
IMG_7389.jpg
Foto: ef
Københavns ældste bygning, Brønshøj Kirke fra omkring 1180, er omgivet af Brønshøj Kirkegård, der oprindeligt blev anlagt allerede i 1200-tallet.

Kirkegården er på næsten 3 hektar og har som den eneste af Københavns kirkegårde et præg af klassisk landsbykirkegård. Kirkegården er flere gange blevet udvidet. I dag fremstår kirkegården som et helt særligt, roligt og stemningsfuldt sted i bydelen med både urne- og kistegravsteder.

Kirkegården er åben kl. 7-22 i sommerhalvåret og kl. 7-19 i vinterhalvåret. Kritiske røster fremhæver, at Brønshøj Kirkegård ikke passes og vedligeholdes, som den burde. Dette kan dog ikke bekræftes af avisens udsendte efter en tur rundt blandt grave og grønt. Der er gratis rundvisning med guide på Brønshøj Kirkegård torsdag den 15. august, kl. 14.30 med temaet ”Mennesker og gravsten”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top