Brønshøj har fået et nyt fyrtårn
strandtur2.jpg
En strandtur er perfekt til legende og nysgerrige børn. Foto: presse
Brønshøj er kendt for sit vandtårn, og nu har bydelen også fået et fyrtårn - om end et mindre synligt et af slagsen.

Parkhøj Børnehave på Næsbyholmvej i Brønshøj er i et landsdækkende forskningsprojekt blevet udpeget som 1 af 37 fyrtårnsinstitutioner i Danmark. Fyrtårnsinstitutionerne skal inspirere andre daginstitutioner til at komme ud med børnene og opleve naturen.

Naturen skærper børnenes nysgerrighed, motorik, opmærksomhed og kammeratskab. At komme afsted er ikke så svært som man skulle tro.

– Det handler om at komme ud og få givet børnene nogle oplevelser af det, der er derude – at lade dem opleve at være ude i skoven, ved stranden i alt slags vejr og opleve de ting som knytter sig til årstiden, fortæller Sonny, som er pædagog i Parkhøj.

Parkhøj har to minibusser som kører til skov, strand og grønne områder. En observationstur med børnehaven på tur i skoven har bidraget til projektets inspirationskatalog, der kan findes på Købehavns Universitets hjemmeside.

Parkhøjs råd til andre institutioner er bl.a. ikke at gøre det sværere end det er, men at hoppe ud i det, være nysgerrige, og lade børnene gå forrest med de voksne bag som guider. Børnene behøver ikke mere end en rygsæk med skiftetøj, vanddunk, madpakke og tøj som passer til årstiden.
Fyrtårnenes bidrag og flere gode råd om at komme ud i naturen med sin institution kan findes på https://centerforboernognatur.dk/projekter/kom-med-ud/fyrtaarnsinstitutioner/.

Er man selv interesseret i at få sit barn i fyrtårnet, er der pt. åbent for opskrivning i Parkhøj Børnehave.

På jagt efter firben. Foto: presse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top