Søger dispensation til daginstitutioner i Tingbjerg
Væksthuset.jpg
Daginstitutionen Væksthuset på Åkandevej. Foto: ef
Københavns Kommune agter at søge om en dispensation fra loven om en bedre fordeling af børn i daginstitutioner, som betyder, at der højst må nyoptages 30 % børn fra udsatte boligområder i et kalenderår i en daginstitution.

Loven træder i kraft efter nytår. Der søges om dispensation for daginstitutionerne Stjernen, Midtfløjene/Grostedet, Væksthuset og Månestrålen i Tingbjerg samt i en kommende daginstitution ved Store Torv i Tingbjerg. I dag er mellem 86 og 96 % af børnene i de nævnte institutioner fra et udsat boligområde.

Ansøgningen om dispensation begrundes med henvisning til områdets størrelse samt at Tingbjerg har en isoleret beliggenhed.

Tingbjerg er på listen over udsatte boligområder, fordi over halvdelen af beboerne er indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande, og samtidig er indtægts- og uddannelsesniveauet lavere end gennemsnittet.

Den endelige beslutning om ansøgningen træffes af Borgerrepræsentationen inden sommerferien.

1 kommentar om “Søger dispensation til daginstitutioner i Tingbjerg”

  1. Lone Munk siger:

    Hvorfor dispensation?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top