Krigshistorisk Festival på Vestvolden
Krigshistorisk-festival21.jpg
Foto: Per Dyrby, Krigshistorisk Festival
Man kan møde romerske legionærer, tyske landsknægte, amerikanske borgerkrigere og danske luftværnmissiler fra den kolde krig

Det bliver en spektakulær fest, når flere hundrede aktører trækker i historiske dragter og uniformer fra de sidste årtusinder og skaber en gigantisk tidslinje. Det sker den 15.-16. juni, når der for tredje gang holdes Krigshistorisk Festival på Vestvolden i Rødovre.

Det er Oplevelsescenter Vestvolden i Rødovre, der arrangerer festivalen i samarbejde med 25 forskellige historiske grupper, der arbejder med hver sin historiske periode – fra romersk jernalder til i dag.
De deltagende grupper er organiseret på en 1200 meter langs tidslinje mellem Artillerimagasinet og Ejbybunkeren på Vestvolden.

Det er tredje år i træk, den populære festival afholdes. I både 2017 og 2018 lagde omkring 20.000 gæster vejen forbi Vestvolden i løbet af den årlige festivalweekend.

– Med festivalformatet kan vi folde historien ud og gøre den nærværende – også for målgrupper, der måske ellers ikke går så meget på museum. I de forskellige perioders lejre langs tidslinjen kan både store og små gæster komme helt tæt på og røre, høre og opleve med alle sanserne. Det er hands-on historie, når det er bedst, og der er noget til alle aldersgrupper, siger festivalchef Martin Jespersen.

FAKTA
Lørdag den 15. juni, kl 10-17 og søndag den 16. juni, kl 10-14. Fri entre. Yderligere oplysninger på
www.vestvolden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top