Ja til ny campingplads på Bellahøjmarken
Camping-Bellahøj-03-26-19.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Kaj Bonne
Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget har besluttet at en tredjedel af Bellahøjmarken fremover skal rumme en ny helårsåben campingplads – uden at inddrage og lytte til områdets beboere

Politikerne på Københavns Rådhus har godkendt, at der udarbejdes en koncessionsaftale og en 20-årig lejekontrakt for en kommende helårsåben campingplads på Bellahøjmarken, der ellers var fredet, indtil Folketinget i marts vedtog en lov, der faktuelt ophævede fredningen.

Der er endnu ikke udarbejdet en konkret plan med rammerne for den kommende campingplads på Bellahøj, men der lægges op til, at der tages udgangspunkt i de rammer der tidligere er foreslået for en nu opgivet helårscampingplads på Amager Fælled.

Den nuværende campingplads på Bellahøjmarken er Københavns eneste campingplads, der er åben fra 1. juni til 31. august. Pladsen er blevet udlejet på 1-årige kontrakter og pladsens faciliteter betegnes som meget nedslidte og ikke tidssvarende.

Plads til 440 ”campingenheder”
De forventede rammer for den nye campingplads forventes at indeholde 44.000 kvadratmeter campingareal med pladser til telte, autocampere, campingvogne og campinghytter samt 4.000 etagemeter byggeri med bl.a. reception og toiletter samt en række servicebygninger.

Mens campingpladsen skal indhegnes, planlægges der med at der fortsat skal være offentlig adgang til den resterende del af Bellahøjmarken med indgang fra Hvidkildevej.

Bellahøjmarken anvendes flere gange årligt til store kræmmermarkeder, og dette areal vil blive reduceret med omkring en tredjedel, hvis campingpladsen etableres.

Det ser noget mere problematisk ud med afholdelse af motorløbet Copenhagen Historic Grand Prix, der siden 2013 har været afholdt på og omkring Bellahøjmarken den første weekend i august. Afholdelse af motorløbet vil kræve at campingpladsen lukkes i næsten to uger i højsæsonen, og forvaltninger vurderer, at det bliver svært at finde interesserede bydere på driften af campingpladsen.

Politikerne har tidligere givet et principielt tilsagn om at motorløbet kan afvikles frem til 2021, men forvaltningen har undersøgt om løbet kunne flyttes til en bedre placering – det er dog ikke lykkedes.

– Tromles igennem
– Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget har uden inddragelse af lokaludvalg og kvarterets beboere truffet en beslutning med store konsekvenser for hele området. Jeg stiller mig uforstående overfor, at et flertal på den måde tromler ting igennem uden at inddrage de mennesker, der bliver berørt. Men det er jo desværre konsekvenserne af aftalen om budgettet for 2019, der nu viser sig for alvor, siger stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL).

Også et fritløbsområde for hunde bliver berørt af beslutningen. Teknik- og Miljøforvaltningen vil se på muligheden for at finde en anden placering til hundegården i Bellahøjmarken. Men en ny placering vil skulle godkendes af Fredningsnævnet.

Inden omdannelsen af Bellahøjmarken sættes i værk, skal der udarbejdes en lokalplan, der vil blive sendt i høring.

FAKTA
Et muligt scenarie er, at Copenhagen Historic Grand Prix køres for sidste gang på Bellahøj i 2021, samt at den helårsåbne campingplads åbner i 2022.
I december 1981 blev fredningen af Bellahøjmarken tinglyst. Den varede 38 år.

Indgangen til den nuværende campingplads fra Hvidkildevej.
Foto: Kaj Bonne

4 kommentarer om “Ja til ny campingplads på Bellahøjmarken”

 1. Dines Mouritzen siger:

  Ja man må sige at der er ikke nogen med lokalkendskab hverken til området eller campingdrift der har taget en beslutning om hvordan kagen skal skæres.Der kunne spares mange penge ved at få input før man beslutter sig både fra camping og kræmmermarkeder. vi har i forvejen et super sammarbejde med både Markeder,racerløb og ikke mindst lokal området.Behovet for en helårsplads er ikke til stede havde været smartere at lave en påske til 1 oktober plads. På den måde ville lokalområdet samt ikke mindst arealet holde til den øgede brug. men hvis man ville have input kunde man måske kontakte en som har 21 års erfaring på pladsen om hvad behovet ville være og samtidigt tilgodese lokal området. man nåede vel at putte tæt på 20 millioner i Amager ideenj,,,med 5 for 8 år siden ville det havde været en super plads herude 🙂

 2. Heidi siger:

  Hva er det for noget fis med at behovet ikke er der for helårs plads. Der har aldrig været større behov efter at huslejerne er blevet så urimelige høje og enlig mennesker der er på kontant hjælp pga sygdom ikke kan få tildelt en lejlighed.
  Jeg er selv syg og kan ikke få lov at flytte ind i en lejlighed jeg kan betale , fordi jeg får kontanthjælp
  Mens jeg bliver afklaret af kommunen på 18 år.
  Så jo vi er mange der ikke har andre muligheder.
  Og vi er mange der godt kan lide det fællesskab der er her frem for at blive hjemløse .

 3. John Ernager siger:

  IB
  Der er vel ingen af os, der foretrækker Pest . .. fremfor Colera ( ?!?!) (mm ?!?!?)) .
  Sagt på en anden måde : Argumentet FOR en permanent/Helårs Campingplads
  er / skal vel ikke være en elendig Boligsituation , Sygdom og/eller manglende Beskæftigelsesforhold mm .
  Ej heller skal ovennævnte vel ikke være argument FOR at sætte Superræsere til at Drøøøne rundt og larme & forurene midt i en storby .
  At “Teknik & Miljø” i Københavnsområdet i de senere år ikke bestrides af “de Hurtigste Knallerter på Havnen” bør efterhånden ikke komme bag på nogen .
  Hvordan vi får ændret situationen er derimod et stort og godt spørgsmål .
  Fremfor at lade os splitte & udmanøvrere vil jeg opfordre til, at forene kræfterne (og lægge de Forskellige synspunkter Sammen i en konstruktiv Løsning.)
  Dette stykke arbejde består ikke af . . “om Pest eller Colera . . er Værst” .
  Nogn’ af os . . vil godt Nøjes . . . med Det Hele .
  DET vil eksempelvis sige : Både en God Jul . . OG et Coronafrit NYT År .
  Kærligst Ib

 4. Niels siger:

  Inkompetencen er hjerteskærende. Fremtidige generationer må sørge for forskønnelsen af bydelen. Denne generation af beslutningstagere er jo totalt væk fra vinduet! Vi har brug for en PARK fremfor en øde MARK, og ikke at grådige imbecile lokalpolitikere sælger ud af offentlig, fredet ejendom! Der kunne lige så godt ligge et autoværksted – så uromantisk er en campingplads. Føj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top