Bellahøj Skole laver opera om kongemord
Opera-Bellahøj-Skole-01-23-19.jpg
Skuespillere, dansere og kor - og tilskuere til ”Drot og Marsk” i Bellahøj Skoles aula. Foto: Kaj Bonne
Der er blevet begået et mord på skolen - eller i hvert fald i operaen “Drot og Marsk” som 6. årgang har lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater

Bellahøj Skole er blevet udvalgt til at være med i et operaprojekt med Det Kongelige Teater. Eleverne i 6. klasserne har også været inde i operaen og se det rigtige stykke med ægte operasangere, og skolen har også haft besøg af en operasanger.

Der er blevet arbejdet med operaen på skolen i flere uger og der har blandt andet været en række forskellige værksteder, herunder marketing, skuespil og sang, rekvisitter, dans samt lyd og lys.

”Drot og Marsk” havde premiere på skolen den 27. maj, hvor der blev spillet både om dagen for skolens elever og om aftenen for forældrene.

– Det har været imponerende at se hvordan eleverne i vores fire 6. klasser gennem længere tid har arbejdet med operaen, og alt det der hører med til forestillingen, blandt andet har de i flere måneder øvet sangene i musikundervisningen og mange ting har de lavet selv fx dansene i forestillingen, siger lærer Anne-Marie Burlund Jensen fra Bellahøj Skole.

Operaen “Drot og Marsk” havde premiere på Det Kongelige Teater i 1878 og handler om kong Erik Glipping, der i 1286 bliver myrdet i Finderup Lade med 67 stik. Da Marsk Stig går i krig, beder han kong Erik om at blive hjemme og passe på fru Ingeborg. Men kongen kan ikke holde sig fra hende, og derfor ville Marsk Stig have hævn og slå Kong Erik ihjel. Marsk Stig blev landsforvist – og fru Ingeborg begik selvmord.

Se flere af Kaj Bonnes fotos på https://kajbonne.myportfolio.com/bronshoj-husum-avis

En helt død Kong Erik Glipping omgivet af sørgende møer. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top