Nu kan der brevstemmes til EU-Parlamentsvalget
EU-nyt.jpg

EU flag as puzzle with Danish flag Dannebrog as a distant piece.

Foto: Colourbox.
I Brønshøj er der mulighed for at stemme i Borgerservice Brønshøj Bibliotek mandag til fredag kl. 12-16

Man behøver ikke at vente helt til søndag den 26. maj for at stemme til Europa-Parlamentsvalget. Allerede nu er der åbnet for stemmeboksen – også i Brønshøj.

– Ved Europa-Parlamentsvalget har vi ti forskellige steder i byen, man kan komme ned og brevstemme. Det er en stor gevinst for demokratiet, at vi i seks uger op til valget kan modtage stemmer fra borgere, der af forskellige årsager ikke stemmer på valgdagen – det sikrer en masse stemmer, som ellers vil gå tabt, siger direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen Thomas Jakobsen.

For at brevstemme skal man møde op på et af de ti brevstemmesteder, der findes i Københavns Kommune, og medbringe gyldig legitimation, dvs. kørekort, pas eller sundhedskort samt vælgerkort, hvis man har modtaget det. Adresserne på brevstemmestederne kan findes på kk.dk/valg.

• Der kan brevstemmes til Europa-Parlamentsvalget frem til torsdag den 23. maj.
• Der kan ansøges om at stemme i eget hjem, såfremt man har handicap eller nedsat førlighed. Ansøgning foregår via kk.dk/valg eller via hjemmeplejen eller Borgerservice.

Europa-Parlamentet består af folkevalgte politikere fra alle EU’s medlemslande. Parlamentet behandler og vedtager EU’s love, og er sammen med Ministerrådet den ”lovgivende magt” i EU.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top