1. maj med taler og sang
IMG_6728.jpg
Borgerrepræsentant Laura Rosenvinge havde stemt guitaren og 1. maj talen var hendes egen fine sang. Foto: ef
Traditionen tro fejrede de lokale socialdemokrater i Brønshøj-kredsen Arbejdernes Internationale Kampdag den 1. maj

Traditionen tro fejrede de lokale socialdemokrater i Brønshøj-kredsen Arbejdernes Internationale Kampdag den 1. maj et tidligt morgenmøde med et veldækket morgenbord, sange og taler. I år blev mødet afholdt i Vanløse Kulturstation, og talerne blev holdt af kredsens folketingskandidat Yildiz Akdogan og de to borgerrepræsentanter fra kredsen, Jakob Hougaard og Laura Rosenvinge.

Ikke overraskende var indholdet af de mere traditionelle taler centreret omkring de mere landspolitiske spørgsmål, herunder udsigten til det kommende folketingsvalg. Borgerrepræsentant Laura Rosenvinge havde en lidt anderledes tilgang til sin 1. maj tale, da hun havde medbragt guitar og sin egen komponerede sang ”Ikke i min baghave” med omkvædet ”Jeg kræver forandring bare ikke i min baghave” med henvisning til blandt andet vindmøller, boligbyggeri, borgere med handicap, en spejderhytte og flygtninge.

Klar til at gå i krig med morgenbordet. Jonny Sønnichsen fra Husum og Yildiz Akdogan, MF. Foto: ef

1 kommentar om “1. maj med taler og sang”

 1. Ivan Jensen siger:

  Kommentar til ‘Ikke i min baghave’.
  Vi borgere omkring Brønshøj vandtårn er velvilligt indstillet til oprettelse af et kulturhus i den fredede bygning.
  Den er registreret til 3 etager – både i oprindelige tegninger og i gennemgangen af fredningen. Kommunen påstår nu- at der kun er en etage ? Det har selvfølgelig en konsekvens for udnyttelsen af vandtårnet som kulturinstitution.
  Kommunen har delt området op i to dele (samme matrikel) og egenhændigt ophævet områdets servitut vedr. ingen røg eller støjgener. Der ligger en tilladelse til bålpladser og kæmpe pejs med røgafgang under 15 meter fra nærmeste beboelse.
  Desuagtet er der også fiflet med spejderhusets bebyggelsesgrad. Der er fra Byg og Miljø givet tilladelse til at spejderhusets udekøkken og halvtag kan aflukkes via skydedøre hvilket samlet bringer bringer det bebyggede areal op over 600 kvadratmeter.
  Byg og Miljø har giver tilladelse til at bygge dele af spejderhuset på grundejerforeningens areal, og samtidigt fælde 30 % af de gamle træer.
  Det er ikke kun os omkring vandtårnet som er imod, at man bebygger og nedlægger alle grønne områder i byen. Vi vil have en grøn by med åndehuller, cykelstier, træer og minimum af brænderøg fra spejderbål, brændeoven og pejse.
  Kommunen burde havde udført en lokalplan for området, det håber vi selvfølgelig bliver udfærdiget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top