Beboerne har rettigheder
De skandaløse asbest-renoveringer i Tingbjerg, er blevet fulgt med intens interesse i Folketinget.

Af Peter Skaarup, MF. Gruppeformand for Dansk Folkeparti. Opstillet i Brønshøj-kredsen.

De skandaløse asbest-renoveringer i Tingbjerg, er blevet fulgt med intens interesse i Folketinget. Nu afventer vi byrettens afgørelse den 6. maj på den sag, som er rejst af de ramte beboere mod FSB. Men, skandalerne fortsætter.

Nu i Humlevænget, hvor mindst 166 ud af de 395 husstande “føler sig frustrerede og snydt” af KAB og SAB. Beboerne underskrev vilkår for en helhedsplan til renovering, men den er uden videre blevet ændret til det ukendelige. Og den tilsynsudøvende myndighed i Københavns Kommune svigter endnu engang.

Det er det, som vi i Folketinget nu er nødsaget til at tage op. Beboernes rettigheder må sikres. Derfor vil jeg gå til boligminister Ole Birk Olesen og bede ham se på sagen. I første omgang må han tage ud i Humlevænget. Vi må i dialog med beboerne nu.

Og gør det ikke indtryk på KAB og SAB, ser jeg ingen anden mulighed end, at vi må se på muligheden for at skærpe loven såvel for kommunens tilsyn som for boligselskabernes ageren. Det er blevet for meget med misrøgt af lovlydige beboere og mangel på respekt for beboernes sundhed.

3 kommentarer om “Beboerne har rettigheder”

 1. Lone Munk siger:

  På tide.

 2. Zandra Henningsen siger:

  Jeg vil gerne lufte min mening som lejer i 3b – afdeling 6066 Stubmøllevej.

  Jeg tror ikke det er nok at skærpe loven om kommunernes tilsyn og selskabernes ageren. Jeg har mødt en form for lovløshed i det almene, hvor omdrejningspunktet for selskaberne er politisk ageren, magt og økonomi.
  Lejerne er uden betydning og selskaberne gør hvad der passer dem overfor lejere og afdelinger.

  Der er en mega usund kultur der efterlader ejendomme, der ikke bliver passet ordentligt, lejere der bliver udnyttet økonomisk og lejere der bliver syge af de syge boliger og selskaber der løber så hurtigt de kan fra deres ansvar, godt hjulpet af kommunerne der åbenbart ikke stiller krav til det almene.

  Beboerdemokratiet er stort set ikke eksisterende for lejerne, der er uden reel hjælp, når de forsøger at få opmærksomhed på de skævheder der er i det almene.

  Der skal helt andre organer til at føre tilsyn med det almene og en stram kurs overfor selskaberne.

  Kommuner og almene boligselskaber skal ikke have nogen berøringsflader med hinanden. Der skal helt nye personer til i toppen af boligselskaberne, personer der ønsker det “gamle” beboerdemokrati tilbage, sunde afdelinger, sund økonomi og hvor fokus er på lejerne

  Alt for mange lejere er gennem mange år blevet krævet store urimelige fraflytningsafregninger, mange er blevet syge under og efter renoveringer og intet stopper udviklingen.

  De almen laver den ene byggeskandale efter den anden med de samme gennemgående fejl – og ingen stopper dem.

  Det står rigtig skidt til – og jeg har svært ved at forstå hvordan det almene har kunnet gå under radaren i så mange år – men det ligger måske i det faktum at kommunerne ikke føre tilsyn med det almene men bærer dem igennem.

  En mishandlet lejer – som så mange andre lejere i det almene.

 3. Lone siger:

  Man tromler beboere/lejere og lokalområder. Vi har dyre politikere, som lader passere.
  Demokrati er slut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top