Barnet kan døbes i en hel særlig dåbskjole
Ulla Stærmose har strikket en flot dåbskjole til Bellahøj Kirkes kommende dåbsbørn. Hun siger det kun har taget et par måneder at strikke den smukke kjole med det fine bladmønster, som smykker kjolen hele vejen ned. Tanken er, at det skal være muligt for forældre at låne kjolen, når de gerne vil have deres børn […]

Ulla Stærmose har strikket en flot dåbskjole til Bellahøj Kirkes kommende dåbsbørn. Hun siger det kun har taget et par måneder at strikke den smukke kjole med det fine bladmønster, som smykker kjolen hele vejen ned. Tanken er, at det skal være muligt for forældre at låne kjolen, når de gerne vil have deres børn døbt i kirken.
Det er både piger og drenge der kan blive døbt i kjolen. Indtil 1800-tallet var kjolerne faktisk udført i kulørt stof. Men da adelen begyndte at bruge hvide kjoler, spredte denne mode sig også til borgerskabet.
I dag sætter man lidt kulør på kjolen, ved at udskifte de fine silkebånd ved håndled og rundt om maven. Ulla har derfor også købt bånd i både lyserødt og lyseblåt, men man kan selvfølgelig også købe sine helt egne bånd til kjolen og sætte i.
Hvis man også holder af at strikke smukke, lange kjoler eller mindre projekter som dåbsservietter, kan man komme og strikke sammen med Ulla hver mandag eftermiddag i Bellahøj Kirkes strikkecafé. Der bliver også tid til en kop kaffe og hyggesnak, mens strikkepindene hviler et øjeblik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top